Themamiddag: Meer tijd voor Kwaliteit!

Meer tijd voor kwaliteit!

Een brainstorm over hoe we ons mbo onderwijs mean and lean kunnen organiseren.

BVMBO en CvI organiseren samen deze Themamiddag in het Innovatiehuis.

Werkdruk, een hot item op dit moment. PO in actie kreeg duizenden mensen op de been. In het mbo is de situatie niet anders: urennormen, (interne) audits, inspectie, keuzedelen, herziening kwalificatiedossier maar ook een dynamische arbeidsmarkt met veel veranderingen in ons vak dat vraagt om continue nieuw, actueel beroepsonderwijs dat aansluit op de beroepspraktijk. Het systeem van jaartaken, afvinken en verantwoorden piept en kraakt aan alle kanten.

Op vrijdagmiddag 8 december 2017 organiseert de BVMBO in samenwerking met het CVI een brainstorm bijeenkomst om te onderzoeken hoe we minder kunnen doen met hetzelfde resultaat, we verspilling van arbeidskracht en andere inspanningen tegen kunnen gaan door ons onderwijs anders te organiseren om de werkdruk te verlagen en om te zetten in werkplezier.

Tijdens deze sessie over Meer tijd voor kwaliteit! zullen een aantal docenten hun visie op ‘meer tijd voor kwaliteit’ geven, geeft Annemarie Groot, onderzoeker bij het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), een presentatie over het onderzoek naar ervaren werkdruk in mbo en werpt Marloes van Bussel van NCP EQUAVET, een blik op de kwaliteitscultuur binnen teams want door systematisch (samen)werken kan de werkstress verlaagd worden. Daarna start de brainstorm met als opbrengst een aantal acties waardoor verspilling van tijd en energie van opleiders kan worden tegengegaan.

Wil je meedoen? Iedereen met belangstelling voor dit thema is welkom.

Voor leden van de BVMBO is deze themamiddag gratis, voor niet BVMBO leden is de bijdrage € 45,-.

Wil je vooraf lunchen? Dat kan, dan ben je vanaf 12 uur welkom in de huiskamer van het Innovatiehuis. Kosten voor de lunch bedragen 15 euro. Om 13 uur start het programma. We sluiten de middag af met een informele netwerkborrel

Waar: Innovatiehuis, Koningsweg 38, 5211 BL ’s-Hertogenbosch

Wanneer: 8 december 2017, vanaf 13 uur

Jouw bijdrage: leden BVMBO gratis, niet leden 45 euro (lunch facultatief 15 euro).

Aanmelden: BVMBO leden aanmelden via deze link, niet leden kunnen zich aanmelden via de CvI databank

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn