News & Events

2018; waar zijn we trots op?

Het jaar 2018 loopt ten einde. We kijken terug op een mooi verenigingsjaar. Waar zijn we trots op?  

  • Het platform rekendocenten zag zijn duidelijke stem over het meetellen van de rekentoets vastgelegd in een beleidsbrief van de minister. Spannend is nog het debat in de kamer. Tevens initieerde het platform een practoraat rekenen. In november had dit zijn officiële start.
  • De totstandkoming van de brochure “ruimte in regels”. Een mooi product waar wij door verschillende werkbijeenkomsten te organiseren met OCW de vragen hebben op kunnen halen die leven op de werkvloer. 
  • De leergang Teacher in the lead die we samen met ecbo startte. Inmiddels is de tweede tranche gestart met het dubbele aantal en is er ook een platform Teacher in the lead.
  • Het door ons geïnitieerde pré-promotietraject werpt zijn vruchten af. De eerste docenten zijn begonnen aan hun promotieonderzoek. 
  • Alle bijeenkomsten en gesprekken waar we de stem van de opleider lieten horen. Zoals o.a. de keuzedelen, lerarenregister, niveau 1-2, advies van Rinnooy Kan, commissie doelmatigheid, commissie Goed Bestuur, rol schoolleiders, instructeursbeurs en het nieuwe bestuursakkoord. 
  • Ons groeiende aantal platforms en ambassadeursnetwerk die de verbinding leggen binnen hun school of met vakgenoten.
  • En tot slot het beroepsbeeld. Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt samen met “opleiden in de school” om te komen tot een gedragen beeld van het beroep mbo-docent. Op dit moment legt de ontwerper de laatste hand aan het ontwerp.

Vooruitkijkend naar 2019 ziet het jaar er al veelbelovend uit. Op 21 januari starten we bijvoorbeeld al met het werkbezoek van de minister aan de mbo-docenten. Onze premium leden hebben hier een uitnodiging voor gehad. In deze nieuwsbrief vind je nog meer activiteiten die op de planning staan voor het nieuwe jaar. Wij hopen je op één van onze bijeenkomsten te ontmoeten. 

De BVMBO is een organisatie in ontwikkeling. Heb je ideeën/ tips voor onze programmering of organisatie dan horen we het graag. Wil je samen met ons bouwen aan de BVMBO? Meld je dan aan bij info@bvmbo.nl . 

Wij wensen jou hele fijne feestdagen en een heel goed, inspirerend en gezond 2019. 

Bestuur BVMBO

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.