Nieuwsbrieven

Archief

Overzicht nieuwsbrieven

De zomer is nu echt voorbij. Schooljaar 2016-2017 met al zijn nieuwe kwalificatiedossiers en keuzedelen is begonnen. Een uitdaging die ons ook de komende jaren nog volop zal bezighouden.
Voor de vakantie hebben we een enquête verspreid over de herziening. In deze nieuwsbrief vinden jullie de belangrijkste conclusies. De verontruste signalen die we kregen komen ook naar voren in de enquête. Komende week zullen we de Minister hiervan op de hoogte stellen en haar vragen om met ons in gesprek te gaan. Zijn er ervaringen rondom de herziening die je met ons wil delen? Schroom niet om ons te mailen via info@bvmbo.nl
Wij wensen jullie een heel mooi schooljaar.

Anniek, Monique, Boudewijn en Marjolein

Deze maand: de beroepsvereniging is duidelijk in beeld gekomen. De aanleiding was onder meer een debat in de Tweede Kamer over rekenen. En het daardoor optreden van ons Platform Rekendocenten. Het is niet onopgemerkt gebleven.
Ook deze maand weer nieuwe ambassadeurs bij diverse ROC’s, een nieuw (aspirant) bestuurslid en een verandering die nog veel groter kan zijn: van docenten naar opleiders. Breder, verdiepend en meer relaties in teams.

De start van de zomer verloopt met ongekend hoge temperaturen. Cijfers die torenhoog zijn. Dat wensen we de beroepsvereniging ook toe: een mooie warme zomer en torenhoge cijfers. Maar dan van de groei van het ledenaantal. Dat zou mogelijk kunnen door de veranderingen die in deze nieuwsbrief vermeld staan. De transitie waar de beroepsvereniging nu mee start. De vier V’s de de belangrijke rol van de drie pijlers gaan overnemen en de focus op het onderwijsteam, op opleiders. Veranderingen ten goede, dat bleek bij onze ambassadeursbijeenkomst in Ede en het bezoek aan Den Haag, onlangs. De docent staat niet alleen, er is een team. En dat team staat centraal.

Deze maand: loopt bijna ten einde en op de valreep nog een nieuwsbrief. Omdat de website nieuws biedt, wat niet iedereen leest. En om onze onderwijscollega’s op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen het mbo en de beroepsvereniging: een nieuwsbrief. Heb je zelf nieuws voor onze doelgroep? Laat het ons weten via: info@bvmbo.nl.

Deze editie: een extra nieuwsbrief, gewoon omdat het kan en omdat er een belangrijke dag in het leven van onze studenten aan komt: een vrije dag. Maar niet alleen in het mbo is dat feest, ook in onze voorliggende onderwijsvormen. En in het basisonderwijs is het vandaag de dag van de Koningsspelen. En spel is belangrijk. Ook in ons onderwijs. Weliswaar vaak digitaal. Heb jij goede ervaringen met spel in het onderwijs en wil je die ervaringen delen? Dat kan in deze nieuwsbrief.

Een extra nieuwsbrief omdat de BVMBO deze week extra in het spotlicht stond dankzij het optreden van de voorzitter: Marjolein Held. Lees verder in het eerste stuk en klik ook naar het document van OC&W. Daarnaast kregen wij de vraag om een oproep te plaatsen. Ook daar is het mbo bij gebaat. Daarom ook hier aandacht voor de Onderwijspioniers. Tot de volgende nieuwsbrief!

Deze maand: de beroepsvereniging bouwt verder. Aan het aantal leden, aan invloed en aan de duurzaamheid. Daarvoor is de inzet van opleiders in het mbo onontbeerlijk. Daarom ook deze nieuwsbrief weer de oproep: sluit je aan en help de invloed op het eigen beroep te vergroten. Word eigenaar van je beroep!

Deze maand: de eerste conferentie van 2015 staat op het punt te beginnen, maar er gebeurde meer. Zo ging het bestuur van de BVMBO met een groep leden naar Den Haag, om bij de minister en staatssecretaris aan te schuiven. En waren er bijeenkomsten en werd er gepubliceerd in diverse media. De BVMBO zit niet stil en dat is ook te merken aan de invloed die toeneemt, zowel op macro als op meso niveau. Aan de docenten om het op micro niveau waar te maken. Om elkaar te ontmoeten is er deze maand nog gelegenheid, maar check ook de agenda regelmatig!

Inschrijven nieuwsbrieven

Schrijf je nu in op onze digitale nieuwsbrieven en blijft op de hoogte!

Twitterfeed