Nieuwsbrieven

Archief

Overzicht nieuwsbrieven

Wij hebben als BVMBO niet stilgezeten de afgelopen maanden. We trekken nog tot 5 maart door het land om ideeën op te halen voor een sterke beroepsgroep.Tot die tijd staan de vragenlijsten online nog open. Neem deze vakantie nog een momentje om jouw mening te geven over ‘hoe staat met ons vakmanschap’. Waar ben jij tevreden over? En hoe zit het met onze invloed op de uitoefening van ons werk. Laat je stem nog horen, nu het nog kan. Je kan je ook nog aanmelden voor een van de Versnellingskamers.

Op 1 april presenteren we de uitkomsten van deze campagne tijdens de preconferentie in Emmen, voorafgaand het CVI.
Onze gastspreker op de persconferentie is Matthijs Bobeldijk, auteur van het boek IMPACT: zet met de purposecase de wereld naar je hart (verschijnt 6 maart).
In deze nieuwsbrief de uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn, de link naar de campagne en nog een paar andere interessante onderwerpen,

De tijd vliegt. Het schooljaar is in volle gang. En wij hebben niet stil gezeten. Weet jij al wie het Onderwijsteam van het jaar 2019 is geworden? De verkiezing hiervan op het ambassadeursgala afgelopen maandag, aansluitend op de ‘Dag van het MBO’, was een groot succes.
Ben jij op zoek naar professionele ruimte voor jou en jouw team? Dan is de Koerskaart echt iets voor jou. In deze nieuwsbrief lees je er alles over. En wil jij een actieve rol bij het maken van de agenda van de beroepsgroep? Dan kan je je aanmelden via de link bij ‘Ja, ik praat mee’. We horen graag jouw mening: samen sterk voor goed beroepsonderwijs!

Doe je mee?

Het jaar is alweer een aantal weken oud en de ontwikkelingen in onderwijsland volgen zich snel op. De BVMBO maakt zich sterk voor onder andere de professionele ontwikkeling van de mbo-opleiders en de professionalisering van het beroep.
Het komend jaar staan er weer allemaal activiteiten op stapel: lees hier meer over in de onderstaande nieuwsbrief. Voor het diner pensant op 7 februari a.s. hebben we nog plekken beschikbaar. Je kan tijdens dit diner in gesprek gaan met je collega’s, bestuurders, medewerkers van OCW en de MBO-raad en onderwijsonderzoekers. Thema is dit keer de professionele omgeving van het onderwijsteam: Wat heb je als onderwijsteam nodig om je taak goed uit te kunnen voeren?

Preconferentie ‘Professionals in beweging’ op 27 maart 2019 met onder meer Minister van Engelshoven en prof. Dr. Marinka Kuijpers.
Op 27 maart organiseert de BVMBO, voorafgaand aan de grote CVI conferentie ‘Een zee aan mogelijkheden’ een preconferentie met als thema ‘Professionals in beweging’. Meer informatie vind je in de nieuwsbrief en aanmelden kan via de link in het nieuwsbericht.

We hopen je daar te kunnen ontmoeten of anders op onze andere activiteiten.

Het jaar 2018 loopt ten einde. We kijken terug op een mooi (verenigings-)jaar. We zijn trots op wat we als BVMBO bereikt hebben, samen met onze ambassadeurs en platformleden..
Lees HIER wat we zoal hebben bereikt dit jaar.

Vooruit kijkend  naar 2019 ziet het jaar er  veelbelovend uit. Op 21 januari starten we bijvoorbeeld al met het werkbezoek van de minister aan de mbo-docenten. Onze premium leden hebben hier een uitnodiging voor gehad. In deze nieuwsbrief vind je nog meer activiteiten die op de planning staan voor het nieuwe jaar. Wij hopen je op één van onze bijeenkomsten te ontmoeten.

De BVMBO is een organisatie in ontwikkeling. Heb je ideeën/ tips voor onze programmering of organisatie dan horen we het graag. Wil je samen met ons bouwen aan de BVMBO? Meld je dan aan bij info@bvmbo.nl .

Wij wensen jou hele fijne feestdagen en een heel goed, inspirerend en gezond 2019.

 • Dag van de leraar

  Vandaag 5 oktober is het “dag van de leraar”. Extra aandacht voor ons mooie en uitdagende vak.
  We willen je bedanken, namens alle collega’s in het mbo, voor je tomeloze inzet voor de student.
  We wensen je een hele fijne en zonnige dag.

 • UITDAGEND PROGRAMMA   

  Manifestival BVMBO met Katapult on tour!

  Dit jaar gaat Katapult samen met de BVMBO on tour. Op 7 juni zijn we in Eindhoven, tijdens de Dutch Technology Week. De dag staat in het teken van de verbindende rol van docenten, docent-onderzoekers, coaches, mentoren en praktijkbegeleiders in publiek-private initiatieven. Daarnaast delen en vieren we de successen van het MBO Manifest. Leer de koplopers kennen en laat je inspireren door de opleider 2025. Kom samen- en netwerken!  Volg onder andere workshops over innovatie, geluk en ruimte in de regels én kom kijken op de Edu-tech expo!
  Het programma is flexibel toegankelijk. Kijk voor meer informatie en aanmelding op (LINK)

  Fijn als jij erbij bent!

 • UITNODIGING  
  Manifestival met Katapult on tour!

  Dit jaar gaat Katapult samen met de BVMBO on tour. Op 7 juni zijn we in Eindhoven, tijdens de Dutch Technology Week. De dag staat in het teken van de verbindende rol van docenten, docent-onderzoekers, coaches, mentoren en praktijkbegeleiders in publiek-private initiatieven. Daarnaast delen en vieren we de successen van het MBO Manifest. Leer de koplopers kennen en laat je inspireren door de opleider 2025. Kom samen- en netwerken!  Volg onder andere workshops over innovatie, geluk en ruimte in de regels én kom kijken op de Edu-tech expo!
  Het programma is flexibel toegankelijk. Kijk voor meer informatie en aanmelding op (LINK)

  Fijn als jij erbij bent!

BVMBO is aanwezig op Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing & ICT 2018 in Leeuwarden.

BVMBO is tijdens dé conferentie niet te missen.

Bezoek ons en ga met ons in gesprek

Het bestuur van de BVMBO wenst iedereen fijne kerstdagen, een veilige jaarwisseling en een leerzaam 2018.

In het nieuwe jaar staan weer diverse activiteiten op de agenda waaronder opstarten van verschillende platforms, Themamiddagen en CvI pré-conferentie.
Er worden dit schooljaar diverse bijeenkomsten georganiseerd in het kader van het MBO Manifest. Lees hieronder meer. Aanmelden? 

Komende periode staan weer diverse activiteiten op de agenda waaronder kennisateliers, Themamiddag en Diner pensant. Er worden dit schooljaar diverse themamiddagen georganiseerd in het kader van het MBO Manifest. Lees hieronder meer. Aanmelden? Klik hiernaast.

Komende periode staan weer diverse activiteiten op de agenda, zoals  Kennisateliers en Platformdag. Er worden dit jaat themamiddagen georganiseerd in het kader van het MBO Manifest. Lees hieronder meer. Aanmelden? 

We hebben jouw steun nodig!

Op 16 maart lanceerden wij, mbo-docenten en instructeurs, het MBO Manifest. In zeven speerpunten laten we zien wat er in onze ogen nodig is om ons werk zo goed mogelijk uit te voeren. Opleiden is vakwerk. Het is dan ook belangrijk dat wij hier als opleiders zelf invloed op uitoefenen.

Bent je het met onze speerpunten eens? Heb jij dit ook nodig voor goed onderwijs?  Help dan mee en onderteken dit manifest HIER.

Zeven speerpunten voor het mooist denkbare beroepsonderwijs

Vanmiddag heeft de BVMBO op ROC A12 in Ede het MBO Manifest gepresenteerd. De afgelopen tijd hebben zo’n duizend docenten uit het hele land aan dit manifest gewerkt. In zeven speerpunten laten zij aan mbo-bestuurders, de politiek, de inspectie, het bedrijfsleven en collega-opleiders zien wat er in hun ogen nodig is om hun werk, als opleider en als lid van het onderwijsteam, zo goed mogelijk uit te voeren. 

Opleiden is vakwerk. Het is dan ook belangrijk dat opleiders hier zelf invloed op uitoefenen. Vandaar dat de BVMBO, de beroepsvereniging van, vóór en dóór opleiders (docenten en onderwijsondersteuners zoals instructeurs) in het mbo besloot een MBO Manifest op te stellen met de belangrijkste wensen van docenten om het mbo-onderwijs te verbeteren. Vanaf december inventariseerde de BVMBO via een online enquête de speerpunten die mbo-opleiders belangrijk vinden. Wat hebben zij, als het gaat om wetgeving en landelijk onderwijsbeleid, maar ook om de dagelijkse lespraktijk, nodig om nog beter onderwijs te geven?

Geroepen voelen
‘Het aantal ingezonden enquêtes overtrof onze verwachtingen’, vertelt BVMBO-voorzitter Marjolein Held.

Wedstrijd beste rekenidee mbo 2017 van start!!

Vandaag 14 maart op wereldwijde Pi-dag lanceert het platform Rekendocenten BVMBO, in samenwerking met het Ministerie van OCW en de MBO Raad, de wedstrijd: Beste rekenidee mbo 2017. 

Rekendocenten in het mbo kunnen tot 7 mei 2017 innovatieve en creatieve ideeën voor rekenlessen insturen via de website BVMBO / beste rekenidee
Heb jij een goed idee voor een rekenles in sociaal-maatschappelijke context? 
En wil je dat delen met je collega’s?
Doe mee en maak kans op een toegangsbewijs voor het 3-daagse internationale rekencongres ALM 2017 (www.alm-online.net/conference), inclusief overnachtingen op de SS Rotterdam!

Komende periode staan veel activiteiten op de agenda. De eerste is op 2 maart, een bijeenkomst van Opleiders 2025. 

En niet te vergeten het bekendmaken van het MBO Manifest ‘Laat je horen’

Deze maand: de beroepsvereniging is duidelijk in beeld gekomen. De aanleiding was onder meer een debat in de Tweede Kamer over rekenen. En het daardoor optreden van ons Platform Rekendocenten. Het is niet onopgemerkt gebleven.
Ook deze maand weer nieuwe ambassadeurs bij diverse ROC’s, een nieuw (aspirant) bestuurslid en een verandering die nog veel groter kan zijn: van docenten naar opleiders. Breder, verdiepend en meer relaties in teams.

De start van de zomer verloopt met ongekend hoge temperaturen. Cijfers die torenhoog zijn. Dat wensen we de beroepsvereniging ook toe: een mooie warme zomer en torenhoge cijfers. Maar dan van de groei van het ledenaantal. Dat zou mogelijk kunnen door de veranderingen die in deze nieuwsbrief vermeld staan. De transitie waar de beroepsvereniging nu mee start. De vier V’s de de belangrijke rol van de drie pijlers gaan overnemen en de focus op het onderwijsteam, op opleiders. Veranderingen ten goede, dat bleek bij onze ambassadeursbijeenkomst in Ede en het bezoek aan Den Haag, onlangs. De docent staat niet alleen, er is een team. En dat team staat centraal.

Deze maand: loopt bijna ten einde en op de valreep nog een nieuwsbrief. Omdat de website nieuws biedt, wat niet iedereen leest. En om onze onderwijscollega’s op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen het mbo en de beroepsvereniging: een nieuwsbrief. Heb je zelf nieuws voor onze doelgroep? Laat het ons weten via: info@bvmbo.nl.

Deze editie: een extra nieuwsbrief, gewoon omdat het kan en omdat er een belangrijke dag in het leven van onze studenten aan komt: een vrije dag. Maar niet alleen in het mbo is dat feest, ook in onze voorliggende onderwijsvormen. En in het basisonderwijs is het vandaag de dag van de Koningsspelen. En spel is belangrijk. Ook in ons onderwijs. Weliswaar vaak digitaal. Heb jij goede ervaringen met spel in het onderwijs en wil je die ervaringen delen? Dat kan in deze nieuwsbrief.

Een extra nieuwsbrief omdat de BVMBO deze week extra in het spotlicht stond dankzij het optreden van de voorzitter: Marjolein Held. Lees verder in het eerste stuk en klik ook naar het document van OC&W. Daarnaast kregen wij de vraag om een oproep te plaatsen. Ook daar is het mbo bij gebaat. Daarom ook hier aandacht voor de Onderwijspioniers. Tot de volgende nieuwsbrief!

Deze maand: de beroepsvereniging bouwt verder. Aan het aantal leden, aan invloed en aan de duurzaamheid. Daarvoor is de inzet van opleiders in het mbo onontbeerlijk. Daarom ook deze nieuwsbrief weer de oproep: sluit je aan en help de invloed op het eigen beroep te vergroten. Word eigenaar van je beroep!

Deze maand: de eerste conferentie van 2015 staat op het punt te beginnen, maar er gebeurde meer. Zo ging het bestuur van de BVMBO met een groep leden naar Den Haag, om bij de minister en staatssecretaris aan te schuiven. En waren er bijeenkomsten en werd er gepubliceerd in diverse media. De BVMBO zit niet stil en dat is ook te merken aan de invloed die toeneemt, zowel op macro als op meso niveau. Aan de docenten om het op micro niveau waar te maken. Om elkaar te ontmoeten is er deze maand nog gelegenheid, maar check ook de agenda regelmatig!

Inschrijven nieuwsbrieven

Schrijf je nu in op onze digitale nieuwsbrieven en blijft op de hoogte!

Twitterfeed