News & Events

Beste rekenidee 2018 – Prijswinnaars bekend

Het Platform Rekendocenten van de BVMBO heeft dit jaar voor de derde keer de wedstrijd ”Beste rekenidee mbo” georganiseerd in samenwerking met de uitgevers Malmberg (Rekenblokken), Instruct (GPS Rekenen) en IntraQuest (ffLeren Rekenen). Dit jaar was de opdracht om een motiverende rekenactiviteit in een beroepsgerichte context in te sturen. 

In totaal zijn 19 inzendingen ingestuurd en hieruit heeft de jury de volgende winnaars geselecteerd:

  • Nori Kreetz, ROC Midden Nederland met “The Shakers”
  • Dirk Megens, ROC Nijmegen met de “Meetkunde Zoektocht”
  • Dimitri Verzijl, Albeda Rotterdam met “Mojo Concerts”

In de beoordeling is gelet op de mate van originaliteit, of het idee concreet en compleet is, of het idee motiverend en inspirerend is, of het idee overtuigend en goed uitgewerkt is, of het idee uitvoerbaar en opschaalbaar is en op de beroepsgerichte- specifieke context. 

De prijswinnaars zijn door de juryleden en de uitgevers verrast tijdens hun lessen.
De prijs voor de winnaars is een toegangsticket voor de internationale rekenconferentie ALM in Londen van 9 t/m 12 juli 2018, inclusief reis- en verblijfskosten.
Op deze internationale rekenconferentie ALM presenteren de winnaars bovendien hun idee en ze hebben de mogelijkheid om voorafgaand aan de conferentie een training te krijgen voor het geven van een presentatie aan een internationaal publiek.

Korte samenvatting van het juryrapport

 Dimitri Verzijl, Albeda Rotterdam met “Mojo Concerts” 

De 2e jaars studenten van de opleiding medewerker evenementenorganisatie (MBO 4) van het college Economie & Ondernemen gaan vanuit een realistische case onderzoeken wat er daadwerkelijk nodig is om als productiemanager bij Mojo Concerts een optreden van Beyonce in Ahoy te organiseren. De meegeleverde sjabloon kan bovendien gebruikt worden voor het ontwikkelen van andere beroepsgerichte casussen.
De jury vond het een zeer goed uitgewerkte realistische inzending met gevarieerde rekenopdrachten passend bij de doelgroep. Motiverend en breed inzetbaar met verbinding naar andere (beroepsgerichte) vakken en presentatievaardigheden.

 

 Nori Kreetz, ROC Midden Nederland met “The Shakers”


In deze opdracht gaan studenten van de opleiding bedrijfsadministrateur en Junior Assistent Accountant (MBO 4) aan de slag met financiële gegevens om een presentatie voor te bereiden voor crowdfunding voor het rapduo “The Shakers”.
De jury vond de opdracht zeer volledig uitgewerkt, klaar om meteen uit te voeren in een klas en praktisch heel bruikbaar. Het is een realistische beroepsgerichte opdracht die ook heel goed bij de doelgroep past. Het omvat meerdere rekendomeinen en kan ook makkelijk uitgebreid worden naar andere vakken.

 

 Dirk Megens, ROC Nijmegen met de “Meetkunde Zoektocht” 

De beschreven zoektocht is een mooie activerende werkvorm om studenten de leerstof van meten en meetkunde toe te laten passen in het schoolgebouw. Volledig uitgewerkt, goed opschaalbaar en passend bij de doelgroep. De winnaars krijgen een consumptiebon uit de koffieautomaat en door de competitieve vorm is de opdracht extra motiverend. Gebruiksvriendelijk en meteen toe te passen in de rekenles.

Van het verrassingsmoment van Dirk Megens is een vlog gemaakt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.