News & Events

Op dinsdag 4 februari 2020 zijn drie boeken over loopbaanontwikkeling voor leraren verschenen: het drieluik ‘Leraar: een professie met perspectief’. Veel jongeren kiezen niet voor het beroep van leraar omdat ze binnen dat beroep te weinig ontwikkelmogelijkheden zien. Ook veel ervaren docenten verlaten om die reden na verloop van tijd het beroep. Het versterken van loopbaanmogelijkheden kan daarom een belangrijke bijdrage leveren aan het aantrekkelijk maken en houden van het beroep en het werkplezier bij docenten.

Meer verdieping gewenst
Het verdiepende drieluik is een vervolg op de eerder verschenen publicatie ‘Een beroepsbeeld voor de leraar’ in 2017. In dit drieluik brengen 60 auteurs in 30 hoofdstukken bij elkaar wat er bekend is uit onderzoek rond loopbaanontwikkeling van leraren en verbinden dat met de praktijk in scholen. 

Publicatie en website Beroepsbeeld
Het drieluik is per boek of per hoofdstuk te downloaden via deze link. Op de website https://www.beroepsbeeldvoordeleraar.nl kan je meer informatie vinden. 

Beroepsbeeld voor de MBO Docent
De BVMBO heeft is samenwerking met Marco Snoek, steunpunt ‘Samen opleiden in de school’ en andere partijen een beroepsbeeld voor de mbo-docent ontwikkeld. Voor meer informatie over dit beroepsbeeld klik hier. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.