News & Events

Wervelende presentaties

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst gaven drie genomineerden een presentatie. Het winnende idee over De Leersafari werd wervelend gepresenteerd door Lieselore van Dokkum. Ook de twee andere genomineerden, Margot Groot en Paulien Knol presenteerden hun project/idee met veel enthousiasme.

dedriegenomineerden_klein
De Leersafari is ontstaan uit een gebrek aan stageplaatsen en het team Pedagogisch Werk Alkmaar is hier creatief mee aan de slag gegaan. De Leersafari is voor eerstejaarsdeelnemers van de opleiding Pedagogisch Medewerker een leer- en ontdekkingstocht binnen hun werkveld. Zo leren de deelnemers onder meer een theaterroute voor peuters te organiseren, leren ze koken voor de verschillende jonge doelgroepen en maken ze een aflevering van Sesamstraat, dit alles gekoppeld aan de theorielessen.

Volgens de vakjury kenmerkt het project zich onder meer door een variëteit aan (nieuwe) werkvormen en kan het project uitgroeien tot een mooi opleidingsonderdeel en lijkt het goed toepasbaar in andere onderwijscontexten.

Vakjury en publieksprijs

juryonderwijsprijs2016_klein
Een vakjury die bestond uit prof. dr. Elly de Bruijn, Metje Jantje Groeneveld (senior onderzoeker ECBO) en BVMBO-ambassadeur Mano Fluiter selecteerde de drie genomineerden uit de negen inzendingen. Medewerkers van ROC Horizon College konden vervolgens op de genomineerde ideeën een stem uitbrengen. De punten van de vakjury en de stemmen van de medewerkers (procentueel) werden bij elkaar opgeteld zodat de winnaar kon worden vastgesteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.