News & Events

Concreet aan de slag met gepersonaliseerd leren

Wil je concreet aan de slag met gepersonaliseerd leren en ict? De Community of Practice Leren en ict (CoP) organiseert op 3 december van 15.00 tot 17.00 uur hierover een online conferentie. Van harte uitgenodigd!

In de CoP hebben docenten en teammanagers uit het MBO de afgelopen 2 jaar gewerkt aan concrete vragen op het vlak van gepersonaliseerd leren en ict. Daardoor zijn praktijkgerichte producten ontstaan. Deze delen we graag met je.

Programma 

15.00 Welkom en korte introductie van de CoP-werkwijze en de betekenis daarvan voor innovatiestrategie in het MBO, John Schobben (De Leijgraaf) en Marius van Zandwijk (Kennisnet) 

15.10 Ronde 1, deelsessies over CoP-producten

16.00 Ronde 2, deelsessies over CoP-producten

17.00 Afsluiting

In de deelsessies is ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan over het instrument en ook de betekenis ervan voor jouw situatie. De deelsessies kies je zelf, het is ook een optie om alleen de eerste ronde deelsessies mee te doen. 

Deelsessies

  1. Oriëntatiespel, Klaske Smits (RijnIJssel) en Marius van Zandwijk (Kennisnet)

Hoe start je de dialoog in je team over gepersonaliseerd leren? Met deze vraag is een CoP-themagroep aan de slag gegaan. Uiteindelijk is het oriëntatiespel ontwikkeld. Het spel ondersteunt teamgesprek door laagdrempelig praktijkvragen aan bod te laten komen. In de sessie introduceren we het spel. Het spel is een prototype: we gaan graag met jullie het gesprek aan over de waarde en doen de uitnodiging om het samen te gaan spelen.   

  1. Didactische waaier en leergang, Wendy van Deursen (De Leijgraaf) en Gerard Reimink (RijnIJssel)

De themagroep blended learning maakte de didactische waaier; een concept om stapsgewijs met toenemende zelfregulering blended didactische werkvormen te introduceren in het onderwijs. Ook ontwikkelden zij een leergang om intern in mbo scholen uit te voeren. De waaier en leergang worden geïntroduceerd, vervolgens gaan we het gesprek met elkaar aan hoe je het kunt gebruiken. 

  1. Cyclus van intercollegiale werkbezoeken, Andy van Dissel (ROC van Twente) en Marit Montsanto (Mediacollege)

Een aantal teams die (voor delen) gepersonaliseerd werken hebben intercollegiale werkbezoeken vormgegeven. Hiervoor hebben zij een format ontwikkeld en succesvol toegepast binnen de eigen groep. Momenteel werkt de groep aan het delen van ervaringen via webcasts. Zelf zo’n groep opzetten of meedoen? Andy van Dissel en Marit Montsanto nemen je mee in hun opzet en uitvoering

  1. Lessen uit de CoP, Irma van der Neut (IVA Onderwijs)

Een CoP is een sterke innovatiestrategie mits…. Irma van der Neut onderzocht tijdens het hele project de plussen en minnen van deze aanpak. Er zijn praktische lessen geleerd tijdens de twee jaar CoP. Lessen die je gratis meekrijgt in deze break out…

Voor wie?

De online conferentie is voor iedereen die werkt aan gepersonaliseerd leren en ict in MBO-instellingen: projectleiders onderwijs vernieuwing, docenten, teammanagers,  I-coaches, beleidsmedewerkers onderwijs en innovatie.

Wanneer?

De online conferentie is donderdag 3 december, 15.00 – 17.00 uur. 

Als je er voor kiest alleen de eerste ronde deelsessies bij te wonen is de eindtijd 16.00.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de online conferentie via https://www.cviweb.nl/portfolio-item/gepersonaliseerdlerenictonline/ . Via de link registreer je jouw aanmelding bij CvI, die de Community of Practice ondersteunt bij de online conferentie. Aanmelding is gratis. 

Vervolgens ontvang je informatie over hoe je kunt kiezen aan welke deelsessie je wilt deelnemen en ontvang je t.z.t. de link naar Zoom om deel te nemen. De inschrijving sluit op 16 november 2020.

CoP Leren en ict

De CoP Leren en ict is een initiatief van iXperium / Centre of Expertise leren en ict, Practoraat Activerende didactiek, Practoraat Mediawijsheid, MBO Raad, UvT, IVA Onderwijs, ROC De Leijgraaf, ROC Rijn IJssel, ROC Midden Nederland, ROC van Twente en Kennisnet. OCW subsidieert de CoP tot einde 2020. In de CoP hebben deelnemers van 16 verschillende MBO-instellingen geparticipeerd. De online conferentie is de afrondende activiteit van het project CoP Leren en ict. Meer informatie over de CoP? www.coplerenenict.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.