News & Events

De genomineerde teams voor de prijs “onderwijsteam van het jaar 2021”zijn bekend!

Voor de tweede maal organiseren de BVMBO en de AOb de prijs voor het Onderwijsteam van het jaar. De prijs is bedoeld voor een team dat een bijzondere prestatie heeft geleverd. Het kan bijvoorbeeld gaan om een team dat een innovatieve oplossing voor een knellend probleem heeft gevonden of dat erin geslaagd is de kwaliteit van het onderwijs sterk te verbeteren. Het kan gaan om alle gebieden die in het mbo van belang zijn, of het nu gaat om de samenwerking met het bedrijfsleven, examinering, keuzedelen of loopbaanbegeleiding.

Woensdag 31 maart is de beroepsjury bij elkaar gekomen, de jury bestond uit docenten van verschillende soorten opleidingen en scholen. Uit de meer dan 70 teams die zijn aangemeld heeft de beroepsjury  10 teams genomineerd die kans te maken op de titel “Onderwijsteam van het jaar 2021”. De jury viel vooral de grote diversiteit van activiteiten op. Ook de inzet om het anders of beter te doen ondanks alle lastige omstandigheden was opvallend volgens de jury. De lijst met genomineerde teams geeft een mooie overzicht van alle nieuwe ontwikkelingen in het mbo, en waar de juryleden het unaniem over eens waren is de betrokkenheid van de teams bij het onderwijs en met name de student, in bijna alle inzendingen stond de student en zijn of haar leerproces centraal.

Uiteindelijk na lang beraad zijn de volgende teams genomineerd.


Deze 10 teams zullen op 21 april, via een digitale live stream, pitchen voor de vakjury. Op basis van deze pitch zal de vakjury dan uiteindelijk hun keuze maken voor het Onderwijsteam van het jaar 2021.

Tijdens het ambassadeursgala op 17 mei 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt (https://www.ditismbo.nl/kalender/ambassadeursgala). De winnaar mag zich dan een jaar lang Onderwijsteam van het jaar 2021 noemen. De tien genomineerde teams zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Zij ontvangen komende week een instructie voor de schriftelijke presentatie en de pitches.

De initiatiefnemers van deze prijs zijn blij met het aantal inzendingen, de kwaliteit van de nominaties en zien uit naar de pitches op 21 april.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.