News & Events

De  Koerskaart Professioneel Statuut is gelanceerd! 

Op donderdag 14 november is in het Innovatiehuis in Den Bosch tijdens onze themamiddag van de Koerskaart Professioneel Statuut gelanceerd. Het professioneel statuut (2009) bevat afspraken over de ruimte van docenten om zelf invulling te geven aan hun werk. De koerskaart of roadmapp (digitaal)  is een praktisch instrument om de dialoog over de professionele ruimte van de docent richting te geven. 

De Koerskaart is oorspronkelijk een initiatief van het Lerarenparlement. Na de stopzetting van de ondersteuning van OCW,  zijn een aantal leden zich blijven inspannen voor het beroep leraar. De BVMBO was een van de partijen die vervolgens aanhaakte. De kopgroep Professioneel Statuut heeft met De Koers een gespreksinstrument ontwikkeld voor teams in het PO, VO, SO en MBO. Met deze KoersKaart/Roadmapp stroomlijn je het gesprek over professionele ruimte in jouw school en team.

De Roadmapp is een jaar lang gratis te gebruiken via https://www.dekoers.nl/product/RoadMappOnsprofessioneelstatuut

Wil je een echte kaart gebruiken dan kan je deze bestellen (34.30 euro) via https://www.dekoers.nl/product/onsprofessioneelstatuut

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.