Ervaringsverhaal Giel Kessels

Mijn ervaringen als ambassadeur van de Beroepsvereniging MBO

Giel Kessels

Giel Kessels
Docent Automotive bij het Summa college

Als enthousiast docent ben ik in 2011 de Master Leren en Innoveren begonnen. De opleiding heeft mijn blik op onderwijs vergroot en ben ik het belang van leuk en goed onderwijs steeds meer gaan inzien.
Het samenwerken met directe collega’s vind ik erg belangrijk, om mijn hogere doel, leuk onderwijs, te bewerkstelligen. Ik ben van mening dat docenten erg veel van elkaar kunnen leren, maar dat we dat niet altijd doen. Dit druist tegen onze visie op het beroep in, waarin we van onze studenten juist een lerende houding verwachten. Docenten van anderen mbo-scholen kampen met soortgelijke problemen. Dit kan verandert worden door met elkaar samen te werken en de dialoog aan te gaan.

Voor het verkrijgen van de ambassadeursrol heb ik een motivatiebrief geschreven. Mijn directeur heeft eenzelfde soort brief geschreven. Dit resulteerde in een sollicitatiegesprek met de voorzitter van de Beroepsvereniging MBO, een teamleider, hoofd HRM en het hoofd van professionalisering. Ik werd bevraagd op mijn visie op onderwijs, de BVMBO en lerarenregister. Gelukkig heeft deze procedure me gebracht wat ik graag wilde. Sinds maart 2014 mag ik me ambassadeur van de Beroepsvereniging MBO noemen. Een rol die ik met trots uitdraag.

Een aantal leuke werkzaamheden als ambassadeur binnen het Summa College:
In gesprek met collega’s over het beroep
Opstarten van een klankbordgroep met enthousiaste collega’s
Contacten met de OR
Keynote spreker bij de themadag
Workshops geven voor verschillende teams over leerplezier
Organiseren van de docentenconferentie in januari 2015

Naast mijn inzet voor de BVMBO geeft de vereniging me ook veel terug. Ontzettend leuke contacten met docenten vanuit het hele land. Participeren in onderzoeken gericht op de docent. Leuke energieke themabijeenkomsten in het Innovatiehuis in Den Bosch. De beroepsvereniging stelt docenten in staat zich professioneler in te zetten als docent. Dit maakt dat ik trots ben op ons vak en de rol die ik daarin mag vervullen bij onze vereniging!