News & Events

Expeditie Dwars is een Onderwijsexpeditie speciaal voor startende mbo-docenten, lerarenopleiders, leidinggevenden en beleidsmakers. Het centrale thema is startend docentschap in het beroepsonderwijs. De superdiverse en multiculturele stad Rotterdam is de bestemming. De stad waar meer dan 70 procent van de studenten een migranten achtergrond heeft. We gaan op onderzoek uit, dwars door mbo-instellingen en de stad. Deelnemers gaan in dialoog met docenten, studenten, leidinggevenden, ondersteunende diensten, Rotterdammers en elkaar.

Voor het expeditie-team kijken we naar een groepssamenstelling die ’t verschil zou kunnen maken; een evenwichtige verdeling van deelnemers. Waarvan minimaal acht startende docenten. 

Expeditieleden zijn welkom als ze een individuele leervraag hebben die bij het thema past. Deze individuele leervraag levert per persoon een pay-off en de expeditie is dus te beschouwen als individuele professionalisering. 

Expeditie DWARS samengevat:

  • Woensdag 19 juni start om 18.30 einde vrijdag 21 juni 17.00 uur 2019 in Rotterdam 
  • Algemene thema: Startend docentschap, docenten opleiden voor het beroepsonderwijs  en multicultureel opleiden;
  • Op het programma staan: een jobshadow, een diepte-interview met een expert, socratische straat interviews;
  • Na de expeditie heb je meer inzicht gekregen in de wijze waarop er binnen een een mbo-instelling  wordt samengewerkt.. 
  • Door de samenstelling van de groep neem je inzichten mee, die bruikbaar zijn in je eigen organisatie. 
  • De kosten per deelnemer zijn 845 euro (er word geen btw gerekend), inclusief hotel obv 1 persoonskamer.

Het programma is intensief omdat we niet alleen bezoeken af leggen maar ook ter plaatse de vertalingen naar de eigen situatie gaan maken. 

Deelnemers aan eerdere expedities kenmerkten het ongeveer als volgt: “inspirerend, enthousiasmerend, informeel, leuk, hard werken. Zou het niet gemist willen hebben”.

      

De expeditie is een initiatief van De BVMBO, De lerarenopleiding Gezondheid en Welzijn van de HAN, de MBO Raad en het  Consortium voor Innovatie  

Addy de Zeeuw zal de expeditie faciliteren 

* Opgeven via: AnnemarieHoevenaars@cviweb.nl

Wanneer je hulp nodig hebt bij de aanvraag binnen jouw instelling helpen we je graag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.