News & Events

Het college van bestuur van het Graafschap College heeft als eerste onderwijsinstelling in Nederland het Manifest van de Beroepsvereniging Opleiders MBO ondertekend. In het Manifest wordt onder meer opgeroepen om af te stappen van de 1000-urennorm.

“Wij hebben dat als bestuur ondertekend omdat we het van harte met ze eens zijn”, vertelt Sarien Shkolnik, vicevoorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College. Het Manifest bestaat uit tien punten, waarvan de overkoepelende boodschap is om het onderwijs de ruimte te geven. “Het gaat erom dat we als docenten meer ruimte krijgen om zelf programma’s te ontwikkelen”, aldus docent Martin Elburg. “Er zijn de laatste jaren heel veel vernieuwingen geweest, waar we niet eens de tijd voor krijgen om ze uit te voeren. Er moet rust komen.”

Ook de 1000-urennorm ligt onder vuur. “Wij denken dat je daar niet echt kwaliteit van onderwijs mee bereikt”, vindt bestuurslid Shkolnik. Docent Elburg sluit zich daarbij aan. “Ze komen te weinig aan huiswerk en reflectie toe daardoor.” De vraag is nu wat er in Den Haag met het Manifest wordt gedaan: “Als er heel veel ROC’s meedoen dan kan het een grote beweging worden die effect kan sorteren”, aldus Shkolnik. “Ik hoop het ook van harte.”

Foto: REGIO8

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.