News & Events

Het bekend maken van een winnaar van een wedstrijd gaat natuurlijk niet zonder dat er een prestatie is geleverd. En dan krijgt meestal degene die de prestatie heeft geleverd een blijk van waardering of een award uitgereikt. Maar soms is er helemaal geen persoonlijke prestatie bereikt, maar een mijlpaal. En dat is vandaag ook het geval.

Degenen die de echte prestatie hebben geleverd, zijn de ambassadeurs van de BVMBO op de verschillende Roc’s. Zij zijn er op uit getrokken en hebben met man en macht nieuwe leden gemotiveerd zich aan te sluiten bij de Eerste Echte Beroepsvereniging voor Opleiders in het MBO. Ze hebben dat gedaan met een doel: Samen met de collega’s en andere opleiders bouwen aan goed MBO-onderwijs, en dat verenigd in een enthousiaste club van mensen die ons beroepsonderwijs een warm hart toedragen en daarvoor vaak onbetaald en niet in tijd gefaciliteerd aan het werk zijn. Ik vraag allereerst een hartelijk applaus voor deze noeste werkers.

En dan dienen ook de bestuursleden te worden vermeld. Ook zij werken dag en nacht aan het opbouwen en uitbouwen van de vereniging, en uit eigen ervaring weet ik dat het een bult werk is. Vaak staan leden er niet bij stil hoeveel er gedaan wordt om niet alleen de club draaiende te houden, maar ook te anticiperen op alle nieuwe ontwikkelingen in het werk en in het beleid. Steeds meer wordt overlegd met de beleidsmakers en de wetgever. Ook voor de bestuursleden vraag ik een hartelijk applaus.

En dan komen we toch aan de prijsuitreiking van vanmiddag. Nog niet eens zo heel lang geleden verliet ik het bestuur, en we hadden op dat moment ruim 300 leden. Toen ik het stokje overdroeg beloofde ik in een gulle bui aan het bestuur: Ik stel voor het 750-ste lid een mooie ballonvaart ter beschikking. Op grond van de groeicijfers van dat moment zou het nog een aardige tijd duren voordat het zo ver was. Maar het kwam sneller dan gedacht: vanavond mogen we lid nummer 750 huldigen en vereren met een vaart om van bovenaf te zien hoe mooi Nederland eigenlijk wel is. Hier heb ik de ticket, en die staat voorlopig nog even op mijn naam. Bij de ballonmaatschappij weten ze al dat er de naam van een ander op moet worden ingevuld. Maar dat gaat zeker zo spoedig mogelijk gebeuren.

Het 750-ste lid van de BVMBO is geworden: Stephan de Wit van het Koning Willem I College Den Bosch.

Het bestuur van de BVMBO stelt als verrassing ook een ballonvaart ter beschikking aan één van de ambassadeurs, als waardering voor alle verrichte arbeid. Eerst zouden er drie van hen worden genomineerd, toen werd gedacht aan de langst actieven, maar er is gekozen voor een nominatie van alle ambassadeurs en daaruit mag ik dan één naam halen.

De gelukkige ambassadeur die de van die ballonvaart is geworden: Laura Perez.

Ik wens de beide gelukkigen en de BVMBO een goede vaart naar de toekomst, en nu op naar de 1500 leden.

Cees Beeke, erelid BVMBO

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.