News & Events

Mbo-instellingen zijn sinds 2011 verplicht een studentenraad te hebben, maar ook studentparticipatie in brede zin staat in het mbo steeds hoger op de agenda. Doel van studentparticipatie is de student te betrekken bij het onderwijs dat de school aanbiedt. Als studenten mogen meedenken over de inrichting van het onderwijs en over hun eigen school, voelen ze zich betrokken. Dat verhoogt de motivatie van de student en komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede.

Wat kan de school doen om zoveel mogelijk studenten te betrekken? Is voor de school een studentenraad voldoende om studenten mee te laten praten of moeten alle studenten betrokken worden? En over welke onderwerpen mogen studenten meepraten? En hoe zit het met de studenten, waarbij willen zij betrokken worden? Voelen zij zich voldoende betrokken? En hoe willen ze eigenlijk betrokken worden?

Op woensdag 19 september gaan we onder leiding van het Nederlands Debat Instituut met elkaar in debat over de formele en de informele kant van studentenparticipatie.

Ben je beleidsmaker of docent en wil je je mening of ervaring delen, leren van aanpakken van anderen of in contact komen met mensen die zich met dit thema bezighouden? Meld je dan aan! Ook studenten nodigen we van harte uit zich aan te melden voor het debat.

Praktische informatie

Datum: woensdag 19 september, 17.00 – 19.00 uur (je kunt vanaf 16.30 uur terecht voor een broodje; na afloop is er een drankje).
Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7, 3512 BT in Utrecht (routebeschrijving).
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rozemarijn van Toly.
Aanmelden: Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.