News & Events

Hoe organiseer je praktijkonderwijs op anderhalve meter?
Wat zijn de ervaringen tot nu toe?
Wat kunnen we behouden en van wat doen we liever niet meer?

Het was even spannend bij de laatste persconferentie van 13 oktober: welke maatregelen gaan effect hebben op ons onderwijs? Maar het onderwijs mag onder de nieuwe strengere maatregelen gelukkig nog steeds doorgaan zoals het nu georganiseerd is! Een opluchting want het is al moeilijk genoeg voor studenten, docenten en instructeurs om anderhalve meter – of online onderwijs te volgen of vorm te geven. 

Het praktijkonderwijs (hybride leren, bpv, praktijkleren, leren op de werkplek) staat nog steeds onder grote druk. Het vraagt maatwerk en creativiteit om dit onderwijs toch zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. We hebben inmiddels allemaal ervaringen opgedaan in de eerste periode van het schooljaar. Tijd om even te kijken waar we nu staan, tips uit te wisselen en een tussenbalans op te maken. 

Daarom organiseren Katapult en de BVMBO op 3 november van 14.45 – 15.45 uur een webinar over hoe we “leren doen op anderhalve meter” in het kader van de Katapultweek. De inhoud van dit webinar is interactief en nadrukkelijk vanuit de praktijk van de mbo-docent en instructeur. Een aantal docenten delen hun praktijkervaringen over hoe zij leren in de praktijk organiseren, we delen interactief tips aan elkaar en proberen antwoord te vinden op de vraag: wat we meenemen naar de toekomst? Leren doen op anderhalve meter: het kan wel!

Meer informatie en aanmelden kan hier. Doe je mee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.