News & Events

Link in the Loop verbindt onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Dit gebeurt door echte opdrachten neer te leggen bij studenten uit het mbo en hbo, ondermeer in The Barn (De Garage van de Toekomst). Een mooi voorbeeld van het onderwijs van de toekomst, zoals dat de Opleider2025 voor ogen staat.

‘Als partner in opleiden van meerdere mbo-scholen, maken wij al zes jaar lang succesvolle, levensechte projecten’, vertelt Robin Kerssens. Hij is, samen met Michiel Beck, initiatiefnemer en partner van Link in the Loop. Link in the Loop maakt onderwijsprojecten die gaan over vraagstukken van de veranderende leef- en werkomgeving. Vraagstukken die vragen om een interdisciplinaire aanpak van verschillende studierichtingen. Bij deze zogenaamde ‘cross-over’ projecten hebben de afgelopen jaren meerdere studierichtingen meegedaan; bouwkunde, elektrotechniek, horeca, ICT, media en installatietechniek. Gezien de snelle ontwikkelingen in diverse vakgebieden zijn er ook interessante projecten mogelijk voor studierichtingen als zorg, media en marketing. 

Echte opdrachten,  echte opdrachtgevers
‘Link in the Loop verbindt onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid’, onderstreept Kerssens. ‘Dit doen wij door echte opdrachten neer te leggen bij studenten uit het mbo en hbo onderwijs. De opdrachten worden door interdisciplinaire teams van studenten opgepakt als project. Met een uitgekiend eigen ontwikkeld programma, een online leeromgeving, ondersteund door de laatste kennis uit het bedrijfsleven en vanuit de overheid, kunnen wij een hoge kwaliteit van uitkomsten door studenten garanderen.’ Link in the Loop treedt daarnaast op als adviseur voor scholen, docenten en praktijkopleiders om onderwijs te vernieuwen. Specifiek op het gebied waar het onderwijs zich meer wil verbinden met het bedrijfsleven en de persoonlijke competenties van de studenten wil verbeteren.

Prijswinnende project
De afgelopen jaren heeft Link in the Loop al enkele spraakmakende projecten uitgevoerd. Dat is de buitenwacht niet ontgaan: zo werd het project The Barn genomineerd voor de Pro-Motor award 2017, een award voor kansrijke ideeën (van droom binnen bedrijfsmuren tot lopende studentenprojecten) die uniek en onderscheidend zijn binnen de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. The Barn is een innovatieve praktijkruimte voor onderwijs en bedrijfsleven, die een duurzame stalling biedt voor een Wepod, het eerste zelfrijdende voertuig dat in een proef van de provincie Gelderland op de openbare weg gaat rijden (wepods.nl). The Barn wordt dan ook gezien als de Garage van de Toekomst.

TheBarn-rendering-1

Eigen uitzendbureau
Ook beslist vermeldenswaard is uitzendbureau Onze Joost, een dochteronderneming van Link in the Loop. Kerssens: ‘Onze Joost is geboren uit de vraag om mbo-, hbo-studenten en afgestudeerden te helpen bij het vinden van werk dat bij hen past. Want de projecten van Link in the Loop tonen ons de talenten en kwaliteiten van deze mensen.’

Link in the Loop is continu op zoek naar opdrachten voor studenten en naar docenten die met deze methode willen werken. Ben je geïnspireerd dan wel geïnteresseerd? Ga dan naar www.linkintheloop.com. Hier vind je ook meer informatie over Link in the Loop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.