News & Events

En hoe konden ze zich wortelen in de Nederlandse samenleving zonder hun eigen afkomst en culturele identiteit te verliezen? Het documentaire drieluik (NTR) op zondag 22 mei, 29 mei en 5 juni om 21.00 uur op NPO2 werpt licht op deze vragen.

De educatieve clips van Kansen Krijgen Kansen Pakken ontwikkelen we in samenwerking met docenten. Thema’s zoals arbeids- en maatschappelijke participatie, familie, religie, talentontwikkeling, herkomst, idealen en ambitie komen aan bod. De landelijke campagne wordt geopend op 19 mei 2016.

Om tegenwicht te bieden aan de verharding initiëren we de ‘Kansendialoog in het onderwijs’. Met een dialoogbijeenkomst in de klas willen we jonge mensen een gezamenlijke verbinding laten ervaren door hen te stimuleren het gesprek met elkaar aan te gaan. Aan de hand van de clips kunnen complexe thema’s en onderlinge ervaringen, overeenkomsten en verschillen bespreekbaar gemaakt worden. Vindt u het ook belangrijk om de dialoog in de klas te stimuleren? Stuur uw gegevens dan naar info@kansenkrijgen.nl te sturen. Wij zetten u bijdrage op de website en nemen uw initiatief mee in onze publiciteitsuitingen rondom het project. Samen met docenten willen we een andere manier van kijken voorstellen: een genuanceerde kijk op onze samenleving.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.