News & Events

Datum bijeenkomst: 19 juni van 16.00u tot 19.00u

Locatie: Innovatiehuis, Koningsweg 38,  Den Bosch

Vind je kwaliteit van onderwijs belangrijk en vind je het belangrijk om daar systematisch aan te werken? En wil je dat het liefste samen met je collega’s doen? Kom dan naar deze kick-off van het platform kwaliteitsborging. Het is de allereerste bijeenkomst van het platform waarin opleiders (docenten en instructeurs) bijeenkomen om met elkaar in gesprek te gaan over kwaliteitsborging, hoe je dit aanpakt als opleider en hoe je dit in samenwerking met collega’s kunt verbeteren. 

Een platform is een groep, waarin opleiders in het mbo, elkaar ontmoeten gericht op een thema. De BVMBO heeft meerdere platforms, zoals bijvoorbeeld rekenen, onderzoek, beroepskwaliteit en Teachers in the lead. 

De bijeenkomst start met het verkennen van het onderwerp kwaliteitsborging en wat hiervan relevant is voor het platform. Daarna kijken we wat het gewenste doel is van het platform: wat willen we met het platform bereiken? Gaat het bijvoorbeeld om kennisdeling (professionaliseren/leren van elkaar), of gaat het om kennisontwikkeling, of willen we onderwerpen agenderen (waar vinden wij dat het over moet gaan) of gaat het om meningsvorming (wat vinden wij belangrijk)? Vervolgens kijken hoe we dat kunnen omzetten naar concrete afspraken voor het vormen en invullen van het platform. 

Praktische informatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 19 juni 2019 van 16.00u tot 19.00u in het Innovatiehuis, Koningsweg 38, 5211 BL, Den Bosch. Om hongerige magen te voorkomen, zorgen we om 18.00u voor een hapje eten. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.  

Aanmelden kan via de volgende LINK 

Programma

Het programma van de bijeenkomst ziet er als volgt uit:

  • Kennismaking
  • Toelichting op doel van deze bijeenkomst en op het idee van het vormen van een platform
  • Verkenning van het onderwerp ‘kwaliteitsborging’ en schets context o.b.v. expertise Nationaal Coördinatiepunt EQAVET (NCP EQAVET, www.eqavet.nl).
  • Onderzoeken waar behoefte aan is waarin het platform kan voorzien
  • Doelen, invulling en aanpak van het platform bepalen
  • Afspraken en afsluiting

Deze eerste bijeenkomst van het platform is een initiatief van BVMBO en het NCP EQAVET. We rekenen op een interessante kick-off bijeenkomst en kijken uit naar je aanmelding.

Graag tot 19 juni 2019.

Met vriendelijke groet,

Marjolein Held en Maaike van der Mee, BVMBO

Marloes van Bussel en Esther Woertman, NCP EQAVET (www.eqavet.nl)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.