News & Events

Van links naar rechts: Johan van den Akker (Deltion College), Mirjam Bos (Albeda), Kooske Franken (BVMBO), Jurriaan Steen (practor) en Martijn van Oirschot (Summa College)

 

Op dinsdag 27 november vond de grote landelijke taal- en rekenconferentie van het Steunpunt Taal en Rekenen in Den Bosch plaats.

Voorafgaande aan de conferentie heeft de practor Jurriaan Steen van het pas opgerichte practoraat Rekenen, zijn practorale rede uitgesproken.  De rede met de titel “Boeken dicht, we gaan naar buiten”,  werd met enthousiasme door de aanwezigen ontvangen.

Het practoraat Rekenen is opgezet vanuit de BVMBO en 3 mbo-instellingen (Albeda, Deltion College en Summa College)

Het practoraat Rekenen is gericht op de ontwikkeling van het rekenonderwijs. Hierbij staat de vraag “wat is een goede rekenles in het mbo” centraal.

Het practoraat inventariseert wat er landelijk al aan onderzoek plaatsvindt binnen de scholen, welke werkvormen er gebruikt worden en welke van deze werkvormen resultaat bieden.

De uitkomsten van deze onderzoeken worden gedeeld in (bestaande) netwerken en via gemakkelijk toegankelijke media. Meer nieuws over het practoraat, de practorale rede en de communicatie in de regio, verschijnt binnenkort op de website van het practoraat Rekenen.  Het adres van de website is;

https://www.practoraten.nl/practoraten/rekenen/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.