News & Events

Lancering manifest BVMBO & Neem het heft in eigen handen!

Ongetwijfeld heb je de afgelopen weken al iets gehoord van de bijeenkomst van Leraren met Lef op 16 maart bij ROC A12. Samen met Leraren met Lef en ROC A12 organiseert BVMBO een event voor mbo docenten die zich inzetten voor de innovatie van hun onderwijs. Ons doel is om docenten en opleiders uit het hele land samen te brengen om zich door elkaar te laten inspireren en samen een plan op te stellen om nog meer docenten het heft in eigen handen te laten nemen.

Docenten van 20 verschillende instellingen door het hele land (van Amsterdam tot aan West-Brabant) hebben zich al aangemeld. En de reacties zijn super enthousiast!

*Waarom heb je je aangemeld?

“Samen ons laten inspireren door elkaar, om uiteindelijk te komen tot geweldig onderwijs!” (ROC A12)

“Ik wil graag met collegae in gesprek om ervaringen uit te wisselen en om tools in handen te krijgen om docenten te motiveren om in beweging te komen en om ze te laten ervaren wat de meerwaarde is om van onderop het onderwijs en het team te ontwikkelen. Mijn ervaring is dat docenten afwachtend zijn en honderd redenen hebben om niet actief het eigenaarschap op te pakken.” (Koning Willem 1 college)

“Ideeën uitwisselen over aanpak en visie met anderen om ook te kunnen veranderen binnen een team met een verouderde ‘we doen het altijd zo’ mentaliteit.” (ROC Rivor)

“Om soortgenoten te ontmoeten……ik ben het 100% eens met het lef tonen/ gewoon doen…. Indien niet met toestemming dan maar zonder” (Astrumcollege te Velp)

“Ik zie mezelf als een leraar met lef, maar ik weet niet altijd hoe ik dit kan benutten. Ik ben op zoek naar gelijkgestemden en mooie inspirerende ideeën.” (SVO-vakopleiding food)

Herken jij je in één of meerdere van deze uitspraken? En wil je erbij zijn als ons manifest wordt gelanceerd?

We serveren een heerlijke maaltijd en hebben maar plek voor 150 man, dus wees er snel bij en meld je hier aan!

Datum: 16 maart

Tijd: 16:30 – 20: 30 (inloop 16:00)

Locatie: ROC A12

Reehorsterweg 80, 6717 Ede

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.