News & Events

Marjolein Held heeft haar vertrek aangekondigd als voorzitter van de BVMBO. Ze gaat per 1 september 2021 aan de slag bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) als coördinator Kennisrotonde.

Marjolein was vanaf het eerste uur betrokken bij de BVMBO: in maart 2011 bij de oprichting en sinds 2012 in de rol van voorzitter. De BVMBO heeft onder haar leiding een flinke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Door haar overtuiging van het belang van een sterke beroepsgroep van mbo-docenten en -instructeurs, haar kwaliteit als verbinder én met haar doorzettingsvermogen heeft ze, samen met andere bestuursleden, de beroepsvereniging gemaakt tot wat die nu is. Het bestuur is haar hiervoor zéér dankbaar en kijkt terug op een zeer plezierige samenwerking. 

Marjolein zelf geeft aan dat zij terugkijkt op een hele mooie en leerzame periode in haar loopbaan en trots is op het punt waar de vereniging nu staat. Om als professionals verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen vakmanschap en bij te dragen aan goed mbo-onderwijs was uitdagend en gaf energie.  Met het netwerk van ambassadeurs en teachers in the lead, de platforms, het beroepsbeeld mbo-docent en, als laatste wapenfeit, de online community MBO Connect heeft de BVMBO een stevig fundament. Een mooie uitgangspositie voor een opvolger, aldus Marjolein.

Het bestuur van de BVMBO is gestart met de voorbereidingen voor het vinden van een opvolger. Huidig bestuurslid Andries Knol zal vanaf het nieuwe schooljaar als interim-voorzitter de taken van de voorzitter waarnemen. Zodra meer bekend is over de sollicitatieprocedure zal het bestuur dat gelijk bekendmaken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.