News & Events

MBO Connect voor alle mbo-opleiders van start! 

Het is zover! MBO Connect is nu live: dé enige online community van, voor en door mbo-opleiders. Ga naar www.mboconnect.nl en klik op ‘aanmelden’ (rechts bovenaan) om je te registeren.

Wat biedt MBO Connect jou?
MBO Connect is opgezet vanuit de wensen van mbo-opleiders; het biedt volop kansen om samen te werken met vakgenoten, vakkennis te delen en nog veel meer. Alle mogelijkheden op een rijtje: 

  • Je kunt er makkelijk allerlei kennis vinden, gericht op mbo-opleiders. 
  • Er is kennis vindbaar vanuit verschillende mbo-perspectieven: van (vak)collega’s, vanuit de BVMBO en van experts van partnerorganisaties, zoals MBO Today, Worldskills Netherlands, Stichting ‘Iedere mbo een practoraat’, NCP Eqavet, LOF, Leraar 24, Leerkracht, Werkverband beroepspedagogiek mbo en ECBO. 
  • Je blijft op de hoogte van activiteiten en het laatste nieuws binnen het mbo. 
  • Je kunt je nieuws-feed personaliseren door aan te geven van welke onderwerpen jij op de hoogte wilt blijven. 
  • Je kunt er makkelijk kennis delen, in een veilige omgeving, bijvoorbeeld door samen aan producten te werken, vragen te stellen of feedback te vragen. Of door artikelen of nieuwsberichten te plaatsen. 
  • Vakgenoten van verschillende scholen kunnen elkaar vinden in een open, half-open of besloten groep en daar ervaringen en uitdagingen met elkaar uitwisselen of aan projecten werken. 
  • MBO Connect heeft een kennisbank-functie, omdat alle informatie makkelijk per thema terug te vinden is. 
  • Je kunt op de hoogte blijven van alle activiteiten door de mbo-brede kalender (met een handige klik-functie voor online meetings).

Ontstaan vanuit de behoefte van mbo-opleiders
Uit eerder onderzoek door de Beroepsvereniging voor mbo-opleiders (BVMBO) kwam naar voren dat er een groeiende behoefte onder mbo-opleiders is om kennis met elkaar te delen en meer samen te werken. De pandemie heeft deze behoefte alleen maar versterkt. Van hieruit heeft de BVMBO het initiatief genomen tot de eerste landelijke community voor alle mbo-opleiders.

Opening door demissionair minister Van Engelshoven
De officiële opening wordt op donderdag 18 maart om 15.00 uur (online) verricht door demissionair minister Van Engelshoven. Vind je het leuk om erbij te zijn? Je kunt je aanmelden via deze link. Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Een paar dagen voor de opening ontvang je vervolgens een e-mail met een link, waardoor je de opening online kunt bijwonen. 

Verder kun je MBO Connect de komende tijd onder andere tegenkomen op Twitter, Facebook en LinkedIn.
En ook de MBO Krant, MBO Today en de MBO Raad besteden aandacht aan de start van MBO Connect.

Meer informatie?
Wil je meer weten of heb je suggesties met betrekking tot MBO Connect? Mail dan naar info@mboconnect.nl. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.