News & Events

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd, ook bij de BVMBO. Met behulp van onder andere landelijke raadplegingen onder onze leden is eind 2019 de meerjarenagenda opgesteld voor onze beroepsvereniging. 

Vanuit de opleiders kwam vooral een sterke behoefte naar voren om meer kennis met elkaar te delen en meer samen te werken. Vervolgens kwam Corona en werd deze behoefte door het online lesgeven nóg groter.
De BVMBO heeft dit serieus genomen en is gestart met de ontwikkeling van een online community voor opleiders. De naam? MBO Connect. Passender kan het niet. We vertellen je graag meer erover. 

Samen sterker door MBO Connect
MBO Connect is een community van, voor en door docenten en instructeurs, waar alle relevante kennis en informatie voor MBO opleiders makkelijk op één plek vindbaar is. 

En waar, naast de opleiders zelf en de BVMBO, ook veel organisaties hun kennis delen. We vinden het ontzettend waardevol dat een heel aantal organisaties al enthousiast gereageerd heeft en dus straks te vinden zijn op MBO Connect. Denk bijvoorbeeld aan MBO Today, Skills Nederland, NCP Eqavet, stichting leerKRACHT, LOF, Leraar 24, stichting Ieder mbo een practoraat (Practoraten.nl) en ECBO. 

Wat biedt MBO Connect jou?
MBO Connect biedt veel! Je kunt er snel kennis delen, voorbeelden uitwisselen, in groepjes samenwerken aan je vak, elkaar vragen stellen, dialoog voeren, relevante informatie vinden in een kennisbank, feedback vragen, samen aan producten werken, en nog veel meer. Er is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om activiteiten te uploaden, waardoor een gemeenschappelijke kalender ontstaat met betrekking tot specifieke vakken. En doordat MBO Connect een community is voor én door opleiders tref je er heel makkelijk vakgenoten en vind je er net zo simpel alle actuele en relevante informatie. 

Doe mee!
Samen met de ambassadeurs wordt de komende tijd hard gewerkt om de community tot leven te brengen. Hieronder zie je alvast een sneak preview; over een paar weken laten we je graag meer zien. Het streven is om begin 2021 live te gaan. Wil jij ook meedoen of wil je meer informatie? Mail dan naar bvmbo@bvmbo.nl o.v.v. MBO Connect

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.