News & Events

Op 3 februari jongstleden is het netwerk ‘Promoveren in het mbo’ voor het eerst samengekomen op het Zonecollege in Zwolle. Het netwerk is een samenwerkingsproject van Platform Onderzoek van de BVMBO, ECBO en de HU.

Het Netwerk ‘Promoveren in het mbo’ verbindt mbo-professionals die de ambitie hebben om te promoveren of al bezig zijn met promoveren in het mbo. De groep startte met acht deelnemers maar is al snel aangevuld met twee nieuwe, enthousiaste deelnemers. Het netwerk komt een aantal keer per jaar bijeen en onderhoudt online veel contact. 

Promoveren in het mbo brengt nieuwe uitdagingen en vraagstukken met zich mee: hoe leg ik uit wat het belang is van promoveren in het mbo, hoe verwerf ik ondersteuning van mijn leidinggevende, hoe kan ik als buitenpromovendus in het mbo mijn onderzoek doen etc. De deelnemende (pre)promovendi willen graag over deze zaken ervaringen uitwisselen en tegelijkertijd hun onderzoekvaardigheden ontwikkelen.

Het programma van de bijeenkomsten bestaat voor een deel uit intervisie. Daarnaast nodigen de aanjagers van het netwerk gastsprekers of critical friends uit om de deelnemers een stap verder te helpen. Op 26 mei is de volgende bijeenkomst op het Summa College. 

Heb je ook ambities en ben je al bezig met promotie-onderzoek in het mbo en heb je interesse in deelname? Stuur dan een mail naar info@bvmbo.nl ovv netwerk promoveren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.