News & Events

Beste collega’s,

Helaas kan ik jullie in dit corona tijdperk geen goed nieuws brengen over de kwalificatiedossiers verpleegkunde en verzorgende. De minister schrijft ” Alles afwegende ben ik tot de conclusie gekomen de nieuwe zorgdossiers per schooljaar 2020-2021 in werking te laten treden”. In de begeleidende brief  lezen jullie de argumenten van de minister. Morgen verschijnt de aangepaste regeling kwalificatiedossiers in de Staatscourant.

Onze teleurstelling is enorm groot en dat zal bij jullie niet minder zijn. Zeker op dit moment waarin we allemaal met 200% inzet bezig zijn om binnen een paar dagen het afstandsonderwijs vorm te geven, onze studenten extra begeleiding nodig hebben in de zware beroepspraktijk en sommige ook nog in de zorg aan het werk zijn voelt dit niet als een steun in de rug.

Het ziet er naar uit dat corona ons voor langere tijd aan huis zal kluisteren waarin andere zaken belangrijk zullen zijn. Dit zal niet alleen voor ons zijn maar ook voor andere teams die met nieuwe kwalificatiedossiers aan de slag moeten. We gaan dit dan ook onder de aandacht brengen bij OCW, MBO Raad en SBB. Wil je ons daarbij helpen of heb je ideeën hoe we deze boodschap krachtig kunnen laten horen neem dan contact op via info@bvmbo.nl

Voor nu wens ik jullie heel veel kracht en gezondheid toe!

Met vriendelijke groeten,

Marjolein Held

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.