MBO Connect

Praat mee met je collega’s op MBO Connect

Het werk van een mbo-opleider wordt steeds complexer. Dat vraagt wat van jou als docent/instructeur. Soms wil je hierover met anderen over sparren. Of heb je iets bedacht waar collega's ook wat aan zouden hebben. Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. De BVMBO heeft met jou in gedachten een digitale community ontwikkeld:

MBO Connect

Op MBO Connect ontmoet je collega’s van andere scholen en experts van relevante organisaties. We delen hier onze kennis. Je kunt vragen stellen of vragen van anderen beantwoorden. Je kunt interessante artikelen delen of liken en in kleinere vakgroepen of netwerken samenwerken aan de onderwerpen die jou persoonlijk interesseren. Kortom: je vindt hier informatie over je werk en kun je ervaringen met anderen delen.

Op MBO Connect vind je de volgende onderdelen

  • Nieuws: Bevat relevante nieuwsartikelen. Je kunt je waardering voor een artikel laten zien door deze een like te geven of laat een reactie achter in de daarvoor bestemde ruimte. Je kunt zelf ook interessante artikelen delen met je collega's
  • Agenda: Hier vind je bijeenkomsten, die relevant zijn voor jou als opleider en kan je je inschrijven voor interessante workshops. 
  • Forum: Krijg snel antwoord op je prangende vragen of help een collega verder door diens vragen te beantwoorden.
  • Thema’s: Alle informatie op MBO Connect is ondergebracht in 4 hoofdthema’s. Per thema vind je alle relevante nieuwsfeiten, activiteiten, documenten, blogs en vraag en antwoorden.
  • Deelnemers: Hier vind je een overzicht van alle deelnemers aan MBO Connect en hun expertise. Onze kennispartners kun je herkennen aan het netwerk-symbool bij de foto. Je kunt connecties maken met andere deelnemers zodat je op de hoogte blijft van hun bijdragen.
  • Groepen: Binnen MBO Connect kun je in kleinere groepen met andere opleiders samen praten over onderwerpen die jou interesseren. 
    • ​Communities - Kom in contact met andere opleiders met een punt van overeenkomst. Om samen te werken en elkaar verder te helpen. Om iemand het wiel aan te reiken dat jij al uitgevonden hebt of om het gebaande pad van een ander te bewandelen.
    • Vakgroepen - Kom in contact met een landelijk netwerk van collega's die hetzelfde vak geven als jij. Zij kennen als geen ander de punten waar jij tegenaan loopt. Deel interessante content met elkaar. 

 

MBO Connect is een besloten community voor opleiders in het mbo. Bepaalde delen van de community kun je daarom uitsluitend raadplegen als je lid bent.

Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.