News & Events

Beste docenten en instructeurs in het mbo

Wij, de leden van het Platform Beroepskwaliteit van de BVMBO *, volgen al een aantal jaren zeer nauw de ontwikkelingen rondom het lerarenregister. Sinds kort heeft het lerarenregister een opvolger, het lerarenportfolio.

Wij zijn van mening dat een professionele beroepsgroep verschillende vormen van interne kwaliteitsbevordering en bewaking van de beroepsuitoefening zou moeten kennen. En dus is de tijd rijp om het daar binnen onze beroepsgroep (de opleiders in het mbo) over te hebben.

Het Platform Beroepskwaliteit wil de politiek oproepen om te stoppen met een verplicht vastgesteld kwaliteitsinstrument, zoals een lerarenregister of een lerarenportfolio.
Wij roepen de politiek op, om de beroepsgroep de ruimte, middelen en tijd te geven om kwaliteitsinstrumenten zelf (verder) te ontwikkelen en  te organiseren.

Wat vind jij hiervan? We nodigen je uit om mee te doen aan onze raadpleging over wat je, in dit stadium van de ontwikkelingen, vindt.

Graag ontvangen we je reactie voor 11 juni 23:59 uur, daarna maken wij de balans op.

We vragen je om zo veel mogelijk collega’s uit te nodigen om mee te doen. We hebben 3 stellingen waar we jouw mening over willen horen, het kost je niet meer dan 2 minuten om ze te beantwoorden.

We nodigen je uit om mee te denken met het platform.
Voor meer informatie en eventuele aanmelding kun je terecht bij Rob van Seters via platform.beroepskwaliteit@bvmbo.nl .

Met vriendelijke groet,
Namens Platform Beroepskwaliteit BVMBO,

Rob van Seters (voorzitter)

platform.beroepskwaliteit@bvmbo.nl

* Het Platform Beroepskwaliteit bestaat uit de volgende leden van de BVMBO:
Jan van Gemert (KW1C), Jeannine de Jong (W-B), Thea Nabring (A12), Toon Rekkers (KW1C), Rob van Seters (Wellant), Robbert Timmer (KW1C), Gezina Trouw (Zadkine) en de vaste gasten/volgers John Brewster (Nova), Jan Balk (Wellant) en Marjolein Held (KW1C)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.