News & Events

Een paar maanden geleden heeft de Onderwijsraad haar advies Ruim baan voor leraren gepresenteerd. In het advies doet de Onderwijsraad een voorstel voor het veranderen van de manier waarop leraren worden opgeleid.

Het ministerie van OCW wil erg graag weten hoe jullie als onderwijsprofessionals hier tegenaan kijken. We nodigen jullie daarom uit voor één van de drie beleidsateliers die OCW binnenkort organiseert over de toekomst van het vak van leraar.

We horen daar graag hoe jullie denken dat de opleidingen van leraren en hun loopbaanpaden eruit moeten gaan zien, en wat dat betekent voor de organisatie van scholen en voor andere onderwijsprofessionals.

De ideeën en kennis gebruiken de ministers Van Engelshoven en Slob voor hun reactie op het advies Ruim baan voor leraren van de Onderwijsraad. De reactie gaat deze zomer naar de Tweede Kamer.

In de ateliers kunnen jullie helpen om het loopbaan- en ontwikkelperspectief in het onderwijs te verbeteren. We hopen jullie daar dus te zien, met andere leraren, lerarenopleiders, schoolleiders, schoolbestuurders en de brancheorganisaties.

Je kunt je aanmelden voor één van de drie ateliers door dit aanmeldformulier beleidsatelier  (http://bit.ly/bijeenkomstenonderwijsraadadvies2019) in te vullen. Onze excuses voor de korte termijn.

Data en tijden

  • 3 april: thema: “Leraren, hun opleiding en loopbanen in de toekomst”
    van 14.30 tot 17.00 uur bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen, in Nijmegen.
  • 10 april: thema: “Leraren, hun opleiding en loopbanen in de toekomst” 
    van 14.30 tot 17.00 uur bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle.
  • 18 april: thema: “Toekomstige arbeidsstructuur: vve, po, vo, en mbo”
    van 15:30-18:00 uur. Locatie: volgt zsm, regio Randstad (waarschijnlijk Utrecht)

In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je aanvullende informatie over de bijeenkomst waar je aan deelneemt

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.