News & Events

Vakmanschap onder druk.

Ontwikkelingen in de samenleving en arbeidsmarkt volgen elkaar in rap tempo op: krimp, lerarentekorten, veranderende beroepen, leven lang ontwikkelen, digitalisering, flexibilisering, kansen(on)gelijkheid enz. De opgaven die deze ontwikkelingen met zich meebrengen zijn uitdagend. Het zet ons vakmanschap onder druk: hoe kunnen we in deze verandering van tijden met flexibilisering en krapte toch kwaliteit leveren, ons vakmanschap bijhouden en tegelijkertijd het beroepsonderwijs innoveren? 

Samen sterk voor goed mbo!

Wij geloven dat we zelf verantwoordelijk zijn voor het vakmanschap van onze beroepsgroep. Dat we samen de regie moeten nemen om bij te dragen en vorm te geven aan goed en innovatief middelbaar beroepsonderwijs. Om deze doelen te bereiken en invloed te hebben willen we, met elkaar, een meerjarenagenda maken waarin we met initiatieven komen die hieraan bijdragen!

Hoe kan je meedoen? 

Je kan op twee manieren meedoen: Online input geven en/of meedoen met een Versnellingskamer bij jou in de regio. 

Versnellingskamer

Een Versnellingskamer is een bijeenkomst waar we op basis van de online input gezamenlijk ideeën, activiteiten en initiatieven bedenken die bijdragen aan een sterke en trotse beroepsgroep. Klik HIER voor meer informatie voor data, locaties en om je aan te melden.

Online input geven 

Wil je alleen input geven voor de Versnellingskamers? Dat kan ook!  Je kan over vijf verschillende thema’s jouw mening geven: ‘Vakmanschap’, ‘Invloed’, ‘Kennis delen’, ‘Regie’ en ‘Gebruik mijn stem’. Kies de thema’s die jij belangrijk vindt en vul in. Op deze pagina  www.bvmbo.nl/praat-mee kan je alle onderwerpen vinden. 

Ik ben geen opleider, mag ik meedoen?

Ook van niet-opleiders willen we graag weten hoe ze denken over deze thema’s. Vul de vragenlijst in vanuit jouw perspectief. Als je interesse hebt voor deelname aan een Versnellingskamer dan kan je een mail sturen naar info@bvmbo.nl. Bij voldoende aanmeldingen organiseren we een Versnellingskamer voor niet-opleiders. 

Opleiden is vakwerk. Samen maken we het verschil!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.