News & Events

Promoveren in onderwijskundig onderzoek – iets voor jou?
Vooraankondiging!
 

In september 2019 start een nieuwe ronde van het pre-promotietraject voor docenten in het mbo. Aanmelden voor deze derde ronde kan vanaf januari 2019.

Het mbo heeft een jonge onderzoekscultuur waarbinnen het niet vanzelfsprekend is voor docenten om voor een promotietraject te kiezen. Er zijn nog geen gebaande paden waardoor het voor hen vaak lastig is om zo’n traject op te starten. Hoe kom je van een idee tot een promotievoorstel? Wat houdt een promotietraject eigenlijk precies in? Is het wel een realistische keuze? Misschien weet je al dat je wilt promoveren maar kun je hulp gebruiken bij het opstellen van je onderzoeksplan. Je bent niet de enige met vragen: steeds meer mbo-docenten hebben behoefte aan ondersteuning bij het doen van onderzoek, met name bij de start van een promotietraject.

Een initiatief van
Op initiatief van de Beroepsvereniging Opleiders in het mbo (bvmbo) hebben het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo), het Lectoraat Beroepsonderwijs van Hogeschool Utrecht (HU) en de Open Universiteit (OU) een pre-promotietraject ontwikkeld voor mbo-docenten met promotieambities. Wegens een succesvolle eerste en tweede ronde wordt nu een derde ronde van het pre-promotietraject aangeboden. Uit eerdere ervaringen met pre-promotietrajecten voor docenten is gebleken dat dit traject erg waardevol is in je oriëntatie op een promotie. Bovendien vergroot het zelfs de kans op het verkrijgen van een Promotiebeurs.

Meer weten
Kijk voor meer informatie op https://ecbo.nl/2018/11/14/promoveren-in-onderwijskundig-onderzoek-iets-voor-jou/. Stuur dit bericht gerust door naar collega’s van wie je denkt dat ze interesse hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.