News & Events

Vacature: BVMBO zoekt coördinator voor Practoraat Rekenen
In verband met het vertrek van Kooske Franken zoekt het Practoraat Rekenen een nieuwe collega die namens de BVMBO deel uitmaakt van de projectgroep. Het Practoraat Rekenen is een initiatief van de BVMBO samen met Albeda, Deltion College en Summa College.
Lees ​meer

Start kenniskring 2019-2020
8 mei is de startbijeenkomst geweest van de kenniskring 2019-2020. Negen docent-onderzoekers gaan samen onderzoek doen naar hun eigen onderwijspraktijk. Thema’s zijn o.a. beroepsgericht rekenen, differentiatie in de rekenles, rekenen in de zorg. Elke docent-onderzoeker gaat op zoek naar antwoorden voor “problemen” in zijn eigen rekenpraktijk.
Er is nog plaats voor enkele docent-onderzoekers. Hieronder de link om naar onze website te gaan voor meer informatie of om je op te geven.
Lees ​meer

Beste rekenidee 2019 een succes
De prijswinnaars van het beste rekenidee 2019 zijn donderdag 16 mei bekend gemaakt. Het zijn Anne Marleen Tigelaar (ROC Friesland), Fedor Kerkhof (ROC De Leijgraaf) en Martijn van der Linden (Summa College).
Lees ​meer

Aankondiging ALM 26, International Conference
De ALM is de internationale zusterorganisatie als het gaat om rekenen in het beroepsonderwijs. De jaarlijkse internationale conferentie van ALM wordt ieder jaar in een ander land georganiseerd. Dit jaar vindt het plaats van 7 tot en met 10 juli 2018 in Lund in Zweden.
Lees ​meer

Rekennetwerken in november 2019
In november organiseren we weer de regionale rekennetwerken. We bespreken dan met elkaar de actualiteit van “het rekenen” en wat zijn hiervan de consequenties voor ons lesgeven. Tevens kunnen we een stand van zaken geven wat betreft het onderzoek naar rekenen wat gaande is en wat eventueel afgerond is. De data staan onderaan deze RekenUpdate.

Bijeenkomsten practoraat Rekenen

07-07-2019 Conferentie Adults Learning Mathematics, Lund, Zweden
10-09-2019 Masterclass Masterclass wat is praktijk(gericht)onderzoek?
05-11-2019 Masterclass Dataverzameling
19-11-2019 Rekennetwerk Noord, Deltion College, Zwolle
20-11-2019 Rekennetwerk West, Albeda, Rotterdam
26-11-2019 Rekennetwerk Zuid, Summa College, Eindhoven

Aanmelden
Wil jij de RekenUpdate ook ontvangen in je eigen mailbox?
Meld je aan via onze ​website ​of via het ​aanmeldformulier.​

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.