News & Events

Het team apothekersassistent van ROC Nijmegen mag zich een jaar lang het ‘Onderwijsteam van het jaar’ noemen. Tijdens de verkiezing op de Dag van het MBO zijn zij door de jury verkozen uit de tien genomineerde onderwijsteams. In totaal hadden 50 teams zich aangemeld om mee te dingen naar de titel ‘Onderwijsteam van het jaar’.

De jury vond dat het docententeam innovatie in het onderwijssysteem durft te implementeren op een goed nagedachte en nauwgezette manier. De begeleiding die ze bieden is gebaseerd op een eerlijke belangstelling voor elke studente en ze focussen hun aandacht op de behoefte die elke student nodig heeft voor zijn leerproces. Ze zijn duidelijk en rigoureus met de afspraken binnen de opleiding maar er is ook ruimte voor afwijking afhankelijk van de individuele student. Omstandigheden van de studenten. Het onderwijssysteem biedt, in een woord, onderwijs op maat.

Het team MAC (MBO Automotive Center) van Summa College/Summa Automotive en team dienstverlening niveau 2, locatie Harderberg van Alfa College eindigden in de top 3.  

De verkiezing ‘Onderwijsteam van het jaar’ is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de BVMBO en de Aob i.s.m. de MBO Academie, het Ambassadeursgala en Dit is Mbo. Ieder team mocht in een pitch van vijf minuten laten zien waarom juist zij de titel verdienen. Tijdens de pitches werd duidelijk dat ieder team zich goed had voorbereid en veel collega’s hadden meegenomen om de ‘pitchers’. Trots hebben de teams hun mooie voorbeelden laten zien en horen. Uit de vele positieve reacties van deelnemende teams maar ook van teamleiders en bestuurders blijkt dat de verkiezing een groot succes is geweest en zeker voor herhaling vatbaar. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.