Nieuwsbericht

Docenten mbo gezocht die willen meewerken aan themapagina’s op Onderwijskennis.nl

Profielfoto van Andries Knol
14 oktober 2022 | 3 minuten lezen
 

Beste onderwijsprofessional,

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) zoekt leraren/docenten (po/vo/mbo) die willen meewerken aan themapagina’s op Onderwijskennis.nl. Deze themapagina’s komen voort uit de Kennisagenda voor het onderwijs. Je ontvangt dit bericht omdat jij hebt bijgedragen aan de ontwikkeling van deze Kennisagenda.

Met Onderwijskennis.nl maakt het NRO kennis uit onderzoek toegankelijk en bruikbaar, zodat jij als onderwijsprofessional wetenschappelijke inzichten in de praktijk kunt toepassen. Binnenkort starten we met de ontwikkeling van nieuwe themapagina’s. Hiervoor zijn we op zoek naar leraren/docenten uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Denk jij met ons mee?

Om welke thema’s gaat het?

  • Differentiatie in het mbo
  • Gepersonaliseerd leren in het po/vo
  • Collegiale feedback in het po/vo/mbo
  • Samenwerken in externe netwerken in het po/vo/mbo

Hoe ziet je bijdrage eruit?
Samen met een onderzoeker en andere onderwijsprofessionals baken je tijdens een online bijeenkomst het thema af. De basis is de tekst uit de Kennisagenda, maar we willen ook graag horen wat jij als onderwijsprofessional hierover wilt weten en waar je tegenaan loopt in de praktijk. De onderzoeker schrijft een overzichtsartikel over wat we over het thema weten uit onderzoek en legt dit vervolgens aan jou en andere onderwijsprofessionals voor. Je kunt hier schriftelijk feedback op geven: hoe bruikbaar en toegankelijk is het artikel voor de onderwijspraktijk? In totaal neemt je bijdrage ongeveer 5 uur in beslag. We starten in oktober 2022.

Hoe helpt het jou?
Je gaat in gesprek met een onderzoeker en andere onderwijsprofessionals die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. De onderzoeker is een expert op het thema en is op de hoogte van de meest actuele kennis uit onderzoek. Daarnaast ontvang je een passende vergoeding per themapagina waar je aan bijdraagt. Ook word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer we de pagina publiceren op Onderwijskennis.nl.

Hoe meld je je aan?
Je kunt je opgeven via het aanmeldformulier. Hierin kun je aangeven welke thema’s voor jou interessant zijn. Je kunt je tot en met 21 oktober 2022 aanmelden. Daarna nemen we contact met je op om een datum te prikken voor de online bijeenkomst.

Interessant voor jouw netwerk?
Ken je andere leraren/docenten voor wie dit interessant zou zijn of die wellicht in de toekomst mee willen denken met andere onderwerpen? Je kunt dit bericht met hen delen!

Heb je vragen?
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Desirée de Langen via d.delangen@nwo.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Kennisagenda