News & Events

Wij laten ons horen! Resultaten campagne Samen sterk voor goed MBO gepubliceerd!

Allereerst willen we onze waardering uitspreken voor alle mbo-opleiders in het land die in deze coronacrisis laten zien hoe vitaal en veerkrachtig onze beroepsgroep is. Chapeau! Jullie doen er alles aan om het onderwijsproces zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. We merken aan iedereen dat het energie en aandacht vraagt maar ook dat het leidt tot innovatie en creativiteit. Niet alleen in het mbo maar ook in de andere onderwijssectoren.

Resultaten campagne “Samen sterk voor goed MBO” digitaal
In deze tijden van de coronacrisis gaan een heleboel zaken gewoon door, zij het in aangepaste vorm. Zo ook ons traject voor het maken van onze strategische meerjarenagenda. Om die reden publiceren we vandaag digitaal de resultaten van de online vragenlijsten. Opleiders hebben in de periode van 9 januari – 5 maart jongstleden over vijf thema’s – vakmanschap, invloed, stem, regie en je stem gebruiken – hun mening kunnen geven. Per thema zie je een top 3 van punten die het meest urgent gevonden worden om aan te pakken, een cijfer dat een algemene indruk geeft en drie tips. Klik HIER om naar de resultaten te gaan. 

Wij laten ons horen!
De opleiders hebben duidelijk aangegeven waar ze ontevreden over zijn en wat nu aangepakt moet worden. Ze willen onder andere meer invloed op het landelijke onderwijsbeleid, kwalificatiedossiers en keuzedelen, meer leren van en met andere scholen, meer regelruimte voor het team, een professionele cultuur en de stem van de beroepsgroep beter laten horen. 

Hoe nu verder?
Dit resultaat is voor ons de aanleiding om aan de slag te gaan met de ideeën en suggesties die we de afgelopen tijd hebben opgehaald bij de bijeenkomsten met de Versnellingskamer. De daadwerkelijke invulling van het activiteitenprogramma loopt vanwege de coronamaatregelen iets vertraging op. We zijn druk bezig dit nog af te ronden. Zodra meer bekend is over de activiteiten zullen we jullie hierover informeren. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.