Huisregels MBO Connect

We willen een veilige plek zijn voor opleiders om kennis en ervaring uit te wisselen, vragen te stellen en samen te werken in werkgroepen. Wij vragen alle opleiders om zich aan de volgende huisregels te houden:

1. Wees respectvol

Ga respectvol en beleefd met elkaar om. Reageer op de inhoud en niet op de persoon. 

2. Gebruik de zoekfunctie

Zoek voordat je een vraag stelt of een activiteit, artikel of nieuwsbericht uploadt. Mogelijk is je vraag al eerder gesteld of het artikel, activiteit of nieuwsbericht al gepubliceerd. 

3. Vraag op de juiste plek

Stel geen nieuwe vraag in de reacties bij een bestaande vraag, tenzij het een verhelderingsvraag op de bestaande vraag is. Zo blijft MBO Connect overzichtelijk. 

4. Plaats een nieuwsbericht, artikel, activiteit of blog bij het juiste onderwerp of thema.

Bij artikelen, nieuwsberichten, activiteiten of blogs kan je de thema's aanvinken die bij het onderwerp van jouw bijdrage horen. Maak hier gebruik van zodat jouw bijdrage op de tijdlijn komt van jouw collega's die dit onderwerp volgen.

5. Wees specifiek bij het stellen van vragen

Als je een vraag stelt, wees dan specifiek, geef bijvoorbeeld aan waarom je de vraag stelt. Gebruik hiervoor de toelichting. Door thema’s toe te voegen, krijg je sneller antwoord. 

6. We doen het samen

MBO Connect wordt gemodereerd. Ongewenste teksten kunnen worden verwijderd en gebruikers kunnen worden aangesproken op hun gedrag. Zie jij zelf iets wat ongepast is? Spreek de gebruiker hier rechtstreeks op aan of geef het door aan de moderator door de tekst te rapporteren. 

6. Geen commerciele partijen

MBO Connect is bedoeld voor docenten en instructeurs in het middelbaar beroepsonderwijs. Ook docenten en instructeurs in opleiding, opleiders die tijdelijk zonder werk zitten en recentelijk gepensioneerde opleiders zijn welkom om hun bijdrage te leveren. Experts van onderwijsinhoudelijke partnerorganisaties maken ook deel uit van de community: zij dragen bij via nieuwsberichten, blogs, publicaties en activiteiten. En ze beantwoorden als experts vragen van de opleiders uit de community. Experts zijn herkenbaar aan het netwerk-icoontje bij hun profielfoto. Commerciële partijen die promotie of reclame willen maken zijn niet welkom. 

7. Pas op met privacygevoelige info

MBO Connect is deels openbaar, deels afgeschermd via de inlog. Zet niets op MBO Connect waarvan je denkt dat het niet publiekelijk mag zijn. Bijvoorbeeld je adres, prive-email, telefoonnummer of andermans persoonlijke gegevens. Bij het publiceren van gegevens dien je rekening te houden met de privacy van anderen.