Nieuwsbericht

ROC opent expo over stagediscriminatie

Profielfoto van Andries Knol
3 april 2024 | 1 minuut lezen

Stages spelen een belangrijke rol in mbo-opleidingen en zijn voor veel studenten de eerste stap naar de arbeidsmarkt. Meestal is stagelopen heel erg leuk en leerzaam. Maar soms krijgen studenten te maken met stagediscriminatie. 
 

Vaak vinden studenten het lastig om hierover te praten. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, opende ROC Nijmegen op 21 maart een foto-expositie over stagediscriminatie. 

De expositie bestaat uit negen grote portretten van studenten, docenten en werkgevers, ieder met een eigen verhaal over stagediscriminatie. Het doel van de expositie is om bewustwording te vergroten, het onderwerp bespreekbaar te maken en studenten te laten weten wat ze kunnen doen als ze er mee te maken krijgen. “Uit onderzoek blijkt dat studenten worden beoordeeld op basis van kenmerken als afkomst, leeftijd, religie, seksuele voorkeur, geslacht of beperking. Stagediscriminatie kan doorwerken op je zelfvertrouwen. Dat wil ROC Nijmegen voorkomen. We gunnen elke student een fijne stageperiode, dat lukt als de student de kans krijgt zichzelf te zijn. Want juist dan kunnen studenten hun eigen talenten optimaal benutten”, aldus ROC Nijmegen.

Studenten kunnen de expo bekijken op ROC Nijmegen locatie Campusbaan (21 maart t/m 3 april); Heyendaalseweg (4 april t/m 17 april); Boxmeer (18 april t/m 26 april); Marterstraat (13 mei t/m 27 mei) en Energieweg (28 mei t/m 11 juni).