Nieuwsbericht

Wie wordt Leraar van het Jaar 2024?

Profielfoto van MBO Connect Redactie
10 mei 2024 | 1 minuut lezen

De inschrijving voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2024 is geopend. Tot en met 15 mei kunnen docenten en overig Onderwijs Personeel, maar ook studenten en stagebegeleiders  hun favoriete mbo docent aanmelden voor deze verkiezing. Dus ken jij een docent die het verdient om Leraar van het Jaar te worden, dan ben jij aan zet! Meld hem of haar aan voor de verkiezing.

De vier winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector en krijgen een podium om hun inspiratie en innovatieve ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Zij werken vanuit vakmanschap aan het beste onderwijs voor hun leerlingen en studenten. Daarmee wil de verkiezing bijdragen aan een positief imago van het beroep en maakt deze de kwaliteit van de beroepsgroep zichtbaar. Volgens Chantal Goedertier, Leraar van het Jaar 2019 voor het speciaal onderwijs, mogen haar vakgenoten trots zijn op hun vak. "Als iemand je op een feestje vraagt wat je doet voor werk, zeg dan luid en duidelijk: ik ben leraar!"

Nomineren van een leraar is mogelijk via www.lerarenvanhetjaar.nl/aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 15 mei 2024. Uit alle aanmeldingen maakt een jury van leraren een eerste selectie, de top 10 per sector. Zij maken allen een brief en filmpje. Daarna kiest een beroepsjury van leraren in september 3 finalisten per sector. Uiteindelijk kiest een vakjury de vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Deze winnaars worden 3 oktober 2024 bekendgemaakt.