Nieuwsbericht

Behoeftepeiling | Activiteitenplan ECIO 2025

Wat heb jij als onderwijsprofessional nodig bij het vormgeven van inclusief onderwijs en beter studentenwelzijn?

Profielfoto van Franka van de Wijdeven
21 mei 2024 | 1 minuut lezen

Het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO) adviseert en ondersteunt onderwijsinstellingen bij het vormgeven van inclusief onderwijs en studentenwelzijn. Jaarlijks stellen we, met financiering van het ministerie van OCW, een plan op met landelijke activiteiten voor het mbo, hbo en wo. Om hierbij impact te maken, werken we daarbij samen met diverse (regionale) partners, studentenorganisaties, belangenverenigingen en het bedrijfsleven.

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Studenten kunnen uitdagingen hebben door leerstoornissen, fysieke of zintuiglijke beperkingen, psychische kwetsbaarheid of een chronische aandoening. Daarnaast hebben ook studenten met mantelzorgtaken, jonge ouders, zwangere studenten en studenten in gendertransitie vaak behoefte aan flexibiliteit en specifieke voorzieningen. Voor hun welzijn is het essentieel dat ze de juiste ondersteuning krijgen en weten waar ze terecht kunnen.

Wat heb jij als onderwijsprofessional nodig?

Binnenkort gaan we aan de slag met het activiteitenplan 2025. Om ervoor te zorgen dat dit plan optimaal aansluit bij jouw wensen, stellen we jouw input zeer op prijs. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten van je tijd.

De deadline is 1 juni a.s.

Vul hier de behoeftepeiling in >>