Nieuwsbericht

Dit is mbo - ambassadeursgala 2023

Profielfoto van MBO Connect Redactie
19 mei 2023 | 1 minuut lezen

Het Dit is mbo Ambassadeursgala 2023 was een groots feest waarin we het mbo in de schijnwerpers hebben gezet. Minister Robbert Dijkgraaf reikte prijzen uit aan de stralende sterren van het mbo.

 

 

Het Onderwijsteam van het jaar was Team Apothekersassistente van het Summa College. Dit team van docenten en instructeurs zet zich dagelijks vol passie in voor hun studenten en biedt uitstekend onderwijs. Ze zijn een voorbeeld van een gedreven onderwijsteam dat de award meer dan verdiend heeft. De BVMBO is trots op het team dat gewonnen heeft, maar ook dat BVMBO heeft mogen bijdragen aan de organisatie van deze belangrijke verkiezing en trots op alle teams die zich aangemeld hebben om mee te dingen naar deze award. Het enthousiasme en de passie van de deelnemers laten zien wat er bereikt kan worden wanneer opleiders zelf de regie nemen en de verantwoordelijkheid voor hun vakmanschap.

Quillian Blom werd verkozen tot Landelijk Ambassadeur mbo 2023. Als student mediavormgeving van Cibap zal hij het mbo vertegenwoordigen en anderen inspireren om trots te zijn op hun vak en opleiding.

Daarnaast werden er ook prijzen uitgereikt aan het Beste leerbedrijf van 2023, Jumbo Harald en Ilse van Beek Panningen, die mbo-studenten uitstekende begeleiding bieden. Martin Kant van Hoppenbrouwers Techniek B.V. werd bekroond als Beste praktijkopleider vanwege zijn inspirerende inzet. Bart Willems van ROC Nijmegen ontving de WorldSkills Netherlands Best of Excellence Award voor zijn uitmuntende prestatie als Nederlands kampioen lassen, hij mocht deze prijs zelfs voor de tweede jaar in ontvangst nemen.

Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een feestelijke explosie van talent, passie en vakmanschap. Het benadrukt hoe belangrijk het mbo is voor Nederland en viert de samenwerking tussen scholen, bedrijven en studenten.