Oproep aan bruggenbouwers onderwijs-arbeidsmarkt!
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt ervaren studenten met een functiebeperking of chronische aandoening dat zij minder snel een baan vinden dan andere studenten. Met de Bridge of Fameverkiezing 2023-2024 delen we best practices rondom regionale samenwerking tussen onderwijsinstellingen, werkgevers, overheidsinstanties en de studenten zelf.
Nomineer een project voor de Bridge of Fame-verkiezing 2024
Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt ervaren studenten met een functiebeperking of chronische aandoening dat zij minder snel een baan vinden dan andere studenten. De urgentie is hoog om in te zetten op regionale samenwerking tussen onderwijsinstellingen, werkgevers, overheidsinstanties en de studenten zelf. Alle partijen zijn deels verantwoordelijk voor de oplossing.
Met de Bridge of Fameverkiezing bieden we een podium om inspirerende samenwerkingen te delen. Samenwerkingen die zich inzetten voor een soepele overgang van mbo en hoger onderwijs naar de arbeidsmarkt voor studenten met een ondersteuningsbehoefte. Met het delen, vieren en verduurzamen van best practices streven we naar een inclusieve overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt en laten we zien hoe het wél kan! Want in Nederland is deelname aan de arbeidsmarkt voor mensen met een functiebeperking of een chronische aandoening nog niet altijd vanzelfsprekend. Onderzoek laat o.a. zien dat er nog geen gelijke toegang tot de arbeidsmarkt is en dat zij nog vaak het gevoel hebben gediscrimineerd te worden. Werk aan de winkel!
Podium voor inclusieve samenwerking!
De Bridge of Fame Award bestaat dan ook uit drie brugdelen die voor deze samenwerking staan. De Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een initiatief dat is gericht op een soepele overgang van mbo en hoger onderwijs naar de arbeidsmarkt. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een project, samenwerkingsverband, stichting, best-practice of een studentinitiatief. Kortom, alles wat bijdraagt aan een soepele overgang, verdient om genomineerd te worden!
Win een geldbedrag van €3.333,33!
Het winnende project ontvangt een geldbedrag om verder te ontwikkelen en te verduurzamen. Daarnaast is er op verschillende plekken (media)aandacht voor de genomineerden en het winnende project!
Wie kan er meedoen?
Of je nu een student, pas afgestudeerde, onderwijsprofessional, overheidswerknemer, stichting of werkgever bent: iedereen die heeft bijgedragen aan een succesvolle brug tussen mbo, hoger onderwijs en de arbeidsmarkt voor studenten met een ondersteuningsvraag kan meedoen!
Hoe deelnemen?
- Heb je zelf deelgenomen aan zo’n prachtig project?
- Of ken je een voorbeeld dat zeker in de spotlight hoort?
Doe dan mee of geef een andere best practice op. Deze prachtige verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Berenschot, de Nederlandsche Bank en Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO).
Noteer alvast in je agenda: 25 april 2024 Uitreiking Bridge of Fame Award
Mis deze kans niet en draag bij aan een inclusievere toekomst voor iedereen. Meld je nu aan voor de uitreiking! Laten we samen de toekomst bouwen waarin ook studenten met een functiebeperking of ondersteuningsvraag moeiteloos de brug kunnen oversteken van onderwijs naar de arbeidsmarkt. We kijken ernaar uit om jullie inspirerende verhalen te horen en samen te vieren.
Winnaars Bridge of Fame 2022
Laat je inspireren door het initiatief Werklab, een brede samenwerking waarbij meerdere onderwijssectoren zijn betrokken en de borging van studentenbegeleiding als onderdeel van het reguliere onderwijsproces centraal staat. Partners van het initiatief zijn Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en UWV Werkbedrijf.
Meer informatie
Meer informatie over de Bridge of Fameverkiezing 2023-2024 >>
Heb je nog vragen over de verkiezing? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.