Nieuwsbericht

Laat jouw stem horen

Profielfoto van MBO Connect Redactie
9 januari 2024 | 1 minuut lezen

In april 2024 is het beroepsbeeld klaar en maken we het openbaar. Had je eerder geen kans om mee te doen? Zorg dat ook jouw stem erin is meegenomen en vul de vragenlijst in!

Samen maken we het beroepsbeeld van de leraar. Als leraren en docenten weten wij als geen ander wat het beroep écht inhoudt. Met het Beroepsbeeld Leraar laten we de samenleving de essentie, realiteit en complexiteit van ons beroep zien. Maar ook welke verschillen er zijn tussen het po, vo, s(v)o en mbo. 

Met deze enquête toetsen we alle verhalen en informatie die we tot nu toe opgehaald hebben. Had je eerder geen kans om mee te doen? Vul dan de vragenlijst in. Invullen duurt ongeveer 5-10 minuten.

Vanaf het voorjaar van 2023 hebben 600 leraren en docenten hun verhalen met ons gedeeld. Met Beroepsbeeld Leraar on Tour zijn we met nog eens 300 leraren en docenten in gesprek gegaan over de uitkomsten van het verhalend onderzoek. Met deze enquête en de dialoogtafels die we organiseren toetsen we of het beroepsbeeld klopt en scherpen we het aan waar nodig.