Nieuwsbericht

Finalisten Verkiezing Onderwijsteam van het jaar zijn bekend

Profielfoto van Andries Knol
20 maart 2024 | 2 minuten lezen

Voor de vijfde keer wordt de verkiezing Onderwijsteam van het Jaar georganiseerd #OvhJ. Ons eerste lustrum dus.

In Den Bosch strijden mbo studenten op het NK Skills, maar waar zouden zij zijn zonder hun docenten, instructeurs en het onderwijsteam?

Dat de Onderwijsteams in het mbo van cruciaal belang zijn is al lang bekend. Daarom zetten we deze onderwijsteams, met de verkiezing Onderwijsteam van het jaar, graag in the spotlight.

De verkiezing is een initiatief van de Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO) en de Algemene Onderwijsbond AOb. Het winnende team wordt bekend gemaakt op het Ambassadeursgala Dit is mbo. Daar worden het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Landelijke  Ambassadeur mbo en dus ook het Onderwijsteam van jaar bekend gemaakt. Het gala is te volgen via een livestream en vindt plaats op 13 mei 2024 in Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn.


Bijna 60 teams hebben zich dit jaar aangemeld om kans te maken op de titel. De beroepsjury heeft hieruit tien teams geselecteerd. Deze teams zullen op 24 april gaan pitchen bij de AOb in Utrecht. Ook deze pitches zijn live te streamen.

De beroepsjury, bestaande uit docenten van verschillende mbo instellingen en opleidingen, viel vooral de grote diversiteit van teams, vakgebieden en teamactiviteiten op.

De beeldopdrachten van de teams stralen enorm veel (beroeps)trots uit! De energie, creativiteit en genialiteit van de inzendingen maken de jurering elk jaar weer een feestje.

De tien genomineerden teams op alfabetische volgorde van mbo instelling zijn:


Albeda - Team Albeda You

Albeda - Team Verpleegkunde (locatie Rosestraat)

Drenthe College - Sport- en beweeg campus

Graafschap College - Mobiliteit & Logistiek

Media College Amsterdam - XR Lab

ROC Midden Nederland - Maatschappelijke Zorg en Sociaal werk

ROC van Amsterdam - Onderwijsteam Mode (Hilversum)

Yuverta - Digital Nomads

Yuverta - Flex Route Niveau 2

Zadkine - Sportmarketing

Uit deze tien finalisten worden drie teams genomineerd. Zij worden uitgenodigd om bij het Dit is mbo gala aanwezig te zijn. Eén van deze drie genomineerden zal dan de fel begeerde prijs op het podium in ontvangst mogen nemen uit handen van de Minister.

 

We wensen de finalisten heel veel succes op 24 april!


Namens de organisatie van ‘Onderwijsteam van het jaar verkiezing’

De Beroepsvereniging in het mbo, de BVMBO en de

Algemene Onderwijsbond, de AOb