Nieuwsbericht

Meld je nu aan voor één van de meedenk-sessies basisvaardigheden in het mbo

Profielfoto van MBO Connect Redactie
14 september 2023 | 1 minuut lezen

Goede basisvaardigheden zijn een belangrijke randvoorwaarde om mee te komen in de samenleving en de arbeidsmarkt. We willen mbo studenten hier een stevige basis in bieden. De rol van docenten is hierbij essentieel. Maar hoe versterken we de kwaliteit van docenten basisvaardigheden in het mbo? Denk mee en meld je nu aan voor één van de sessies in september of oktober.

Versterken kwaliteit docenten basisvaardigheden
Vanuit het ministerie van OCW werken we aan het versterken van de kwaliteit van docenten basisvaardigheden. Om goed kwalitatief onderwijs te kunnen bieden, zijn goede docenten namelijk de belangrijkste randvoorwaarde. Maar hoe versterken we die kwaliteit? En hoe faciliteren we docenten daar het beste in? Denk met ons mee, en meld je nu aan voor één van de veldsessies in jouw regio:

  • 19 september 15.00 – 17.00 uur in Rotterdam;
  • 20 september 15.00 – 17.00 uur in Eindhoven;
  • 25 september 15.00 – 17.00 uur in Zwolle;
  • 27 september 15.00 – 17.00 uur in regio Amsterdam;
  • 9 oktober 15.00 – 17.00 uur Utrecht;

Programma

We hebben gekozen voor kleinschalige veldsessies met een maximum van 50 aanwezigen, omdat we het belangrijk vinden dat er goede gesprekken met elkaar kunnen plaatsvinden, zowel plenair als in subgroepen.

 

Voor wie
De sessies zijn met name bedoeld voor docenten, maar ook andere betrokkenen die zicht hebben op de wijze waarop de kwaliteit van docenten basisvaardigheden kunnen worden versterkt zijn uitgenodigd.

Aanmelden
Aanmelden kan door je te registreren via deze link:

Profielfoto van Giel Kessels
7 maanden geleden
Profielfoto van Giel Kessels
7 maanden geleden

Ik was gisteren bij de bijeenkomst in Eindhoven.
Gaaf om met verschillende mensen (vooral docenten en opleiders gelukkig) in gesprek te gaan over de vaardigheidseisen aan docenten rekenen, taal en burgerschap. De basisvaardigheden gelden natuurlijk voor alle docenten, niet alleen voor rekenen, taal en burgerschap.

Het was een fijne bijeenkomst. 

Hoe waren de andere bijeenkomsten? Laten jullie hier een berichtje achter? Ik ben nieuwsgierig.