Nieuwsbericht

Onderwijsteam van het jaar verkiezing, dit zijn de drie genomineerde teams

Profielfoto van Andries Knol
25 april 2024 | 1 minuut lezen

Elk jaar is het weer een feest om de Verkiezing Onderwijsteam van het jaar te organiseren. De BVMBO en de AOb doen dit al voor de vijfde keer en elk jaar is het één grote bron van energie en enthousiasme. Wat gebeuren er toch fantastische dingen in het mbo. Geïnitieerd vanuit de teams zelf en met steun van het MT, ontstaan zulke mooie initiatieven. 60 teams hebben zich aangemeld voor deze verkiezing en afgelopen woensdagavond was het zover. Tien, door de beroepsjury gekozen teams mochten pitchen.

In het huis van het onderwijs, de locatie van de AOb in Utrecht, verzamelden zich tegen half 5 de vakjury voor hun briefing. Tegen 5 uur liep het langzaam vol met de tien teams en hun aanhang en om half 6 arriveerden de pizza's waarna we om half 7 los gingen.

De twee gastheren Peter en Giel kondigden de teams aan, die zich vervolgens in exact vijf minuten aan de jury en collega's in de zaal en thuis voor het scherm presenteerden.

Zaken die voorbij kwamen waren onder andere:

Leren in de echte wereld

Het diploma is hetzelfde, de route er naartoe is voor iedereen anders

Escalatie ladder en stimulatie ladder

Studenten duurzaam en circulair opleiden

Geluk is een werkwoord

Om half negen waren de pitches afgerond en ging de jury in beraad. Zij kwamen met drie teams die genomineerd zijn voor de titel Onderwijsteam van het jaar in het mbo. Dit zijn: You, Albeda Mbo, Digital Nomads Yuverta en Team Verpleegkunde, Albeda Mbo.

Vanuit Rotterdam komen ze vast met een bus vol.

Van 60 naar 3 teams.13 mei horen we op het Dit is MBO Gala in Apeldoorn van de minister welk team de begeerde prijs in ontvangst mag nemen. 

De drie genomineerde teams, Foto: H. De Moel

Profielfoto van Giel Kessels
1 maand geleden
Profielfoto van Giel Kessels
1 maand geleden

Wat een gave avond was dat zeg!

De avond geeft bakken met energie en gave ideeën om nog beter onderwijs te maken. Mooie ideeën die vanuit passie, trots en vakvrouw- (of man) schap gedeeld werden. We hebben elkaar versterkt door te delen. Hiermee maken we ons Mbo onderwijs nog toffer en nog beter.

Het zou gaaf zijn om een platform op te richten met teams die deelnemen aan de verkiezing voor Onderwijsteam van het Jaar. Het zijn namelijk allemaal teams die iets heel bijzonders en moois hebben bedacht en hebben uitgevoerd! We kunnen allemaal van al die teams leren.

Gefeliciteerd finalisten! 
Tot 13 mei op het Ambassadeursgala!!!

 

Groetjes
Giel